2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Rondje Molen Dalen16/4

Molen Jan PolZou het vanmiddag regenen of niet? De voorspellingen voor het weer waren niet eenduidig. Met droog weer arriveerden alle single deelnemers in Restaurant Cornelis in Dalen rond 12.30 uur. We waren uiteindelijk met 6 mannen en 5 vrouwen.

Net toen we allemaal de koffie op hadden en aan de wandel wilden gaan, begon het toch te regenen. We wachtten tot de regen overging in motregen en liepen door het dorp met een omweg naar de koren- en pelmolen Jan Pol.

Iets te vroeg arriveerden we bij de draaiende molen en dus vermaakten we ons in/bij de speeltuin tot de rondleiding begon.De molen bleek de hele historie van Dalen weer te geven! Zo zagen onder andere oude schalen, een bedstee, een mini klompenmakerij, kruidenier en kapper . Daarnaast kregen we uitleg hoe de molen vroeger werkte en wat allemaal gemalen én gepeld werd. De molen liep als een tierelier, net gesmeerd met reuzel. De 4 vlaggen aan de wieken wapperden enthousiast om te vieren dat net 4 vrijwilligers geslaagd waren voor hun examen voor molenaar.
singles zijn speelsKlompenmakerijOntmoeting na wandeling

In het zonnetje liepen we nog een uurtje door het dorp om vervolgens neer te strijken op het terras van het restaurant waar we begonnen waren. Een discussie ontstond over de blogs die ik schreef. Niet iedereen was het met alles eens en ik moedigde deze mensen aan om dit in reacties te verwoorden bij de blogs. Ik ben benieuwd of dit wat meer reacties gaat opleveren.
Rond 17.00 uur nam iedereen afscheid van elkaar.

Single wandelingSingle activiteit

Het was een klein gezelschap en ik vond de sfeer heel ongedwongen en relaxt. Als je mee hebt gedaan, hoe heb jij dit uitje ervaren?

2 reacties op Rondje Molen Dalen16/4

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.