2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Ruimte maken in Stappen

Stappen zettenIedereen wil zo gelukkig mogelijk zijn en dat geluk bereik je als je vindt dat je een geweldige gezondheid hebt, betekenisvol werk, geen zorgen maakt over geld en liefdevolle relaties hebt.

Heb je het idee dat jouw geluk vanzelf aanwaait? Sommige dingen gaan inderdaad als vanzelf, maar echte veranderingen moet je meestal wel zelf in gang zetten. Om uit de tredmolen te stappen en je gelukkiger te voelen, is het nodig om stappen te zetten. Je kunt bijvoorbeeld gaan sporten, gezonder gaan eten, ander werk zoeken opzetten of een relatie gaan zoeken.

Het is niet voor iedereen even makkelijk om stappen te zetten. Vooral als je last hebt van uitstelgedrag, dan kom je meestal pas in actie als het écht moet. Jouw stimulans is als je tijdsdruk voelt. Bedenk dan wat er gebeurt als je zo 10 jaar doorgaat. Is dit wat je wil? Je leeft maar één keer. Wat als je iets verandert in je leven, hoe ziet je toekomst er dan uit?
Tijdsdruk kan je zelf creëren door aan anderen te vertellen wat je gaat doen. Vertel dan ook wanneer je dat gaat doen! Dan kunnen ze je er naar vragen en dat geeft jou een stok achter de deur.

Misschien wil je wel aan alles tegelijk te gaan werken! Dat kan een belemmering vormen omdat het veel teveel is en je weet niet goed waar je moet beginnen. Kies dan één onderdeel uit. Als je merkt dat je daar goede resultaten mee boekt, is het makkelijker om dat vol te houden. Lukt dit, dan geeft dit je zelfvertrouwen om nog iets aan te pakken. Eerst kies je bijvoorbeeld voor eens in de week sporten en de maand erop ga je meedoen aan  single activiteiten.

Zie je als een berg op tegen de stap die je wilt zetten? Kijk of je dan kleine stappen ervan kunt maken. Je denk bijvoorbeeld over relatiebemiddeling, maar je vindt het een grote stap of je vindt het eng, dan kan je daar kleinere stapjes van maken; je plant eerst een kennismakingsgesprek in, daarna ga je daadwerkelijk naar het kennismakingsgesprek en tijdens dit gesprek plan je een intakegesprek in als dat goed voelt. Het intakegesprek vindt plaats en het daarna volgt pas de eerste ontmoeting.

Weet jij nog een manier waarop je makkelijker haalbare en daadwerkelijke stappen kunt gaan zetten?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.