2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Ruimte maken in Tijd

tijd maken voor liefdeVeel mensen hebben het enorm druk. Ze hebben veel op hun bordje liggen, vinden dat ze veel moeten; werken, kinderen, huishouden, sporten, leuke dingen doen, familie, vrienden, ontspannen, vakantie, vrijwilligerswerk, etc.. Alles lijkt even belangrijk en het lijkt of we geleefd worden.

Sommige mensen kiezen ervoor om expres hun agenda lekker vol in te plannen. Zij vinden het fijn om veel leuke dingen te doen. Singles voelen dan niet dat de muren op hen af komen. Ze hebben dan voldoende afleiding en aanspraak. Maar wat als een mogelijke partner in hun leven komt? Als ze dan doorgaan met hun vol geplande leventje, dan is er geen ruimte om die ander goed te leren kennen. Het is nodig om te investeren in tijd. Je moet elkaar echt regelmatig ontmoeten om te weten of je bij elkaar past, om te weten of je elkaar leuk vindt, om te kunnen beslissen of je een vaste relatie aan wilt gaan. Je gaat pas binding met iemand voelen als je veel tijd met iemand doorbrengt.

Ik hoor af en toe dat het niet lukt om een afspraak te maken op korte termijn of dat ze elkaar eens in de paar weken ontmoeten. Als je écht een relatie wilt, dan moet je tijd daarvoor maken. Lukt het niet in de weekenden om elkaar te ontmoeten? Spreek dan ’s avonds af of ga samen lunchen of desnoods ontbijten of de hond uitlaten. Wees creatief. Via de app is het vaak lastig om een afspraak in te plannen. Pak je agenda en ga bellen. Je vindt vast wel een uurtje waarop jullie allebei kunnen.

Heb je een relatie en ben je echt niet gelukkig? Veel mensen blijven in een slechte relatie zitten omdat ze al zoveel tijd hebben geïnvesteerd. Ze zien er tegenop om weer zoveel tijd te moeten investeren in een nieuwe relatie. Natuurlijk kost het tijd om weer iemand te leren kennen en je weet nooit van te voren of een relatie blijvend is.
Als mensen eenmaal de beslissing hebben genomen om te stoppen met de relatie, dan geven ze bijna allemaal toe dat ze veel eerder de relatie hadden willen beëindigen. Dit is geen pleidooi om meteen het bijltje erbij neer te gooien en geen energie in jullie relatie meer te steken! Maar als je ziet dat je niet meer investeert en dat je eigenlijk al weg aan het gaan bent, dan wordt het tijd dat je een keuze gaat maken. Geen tijd steken in je relatie is naar jezelf en naar de ander toe geen goed teken.

In het volgende blog geef ik je tips hoe je meer tijd maakt voor jezelf en voor je (toekomstige) relatie.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.