2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Ruimte maken thuis

huis op ordeDenk je telkens aan een ex door wat je ziet in je eigen huis? Ontvang je liever niemand bij je thuis? Lees dan verder hoe je in je eigen huis meer ruimte kunt creëren voor een toekomstige relatie.

Alles wat je herinnert aan je ex kan een belemmering vormen om verder te gaan met je leven. Zie je de herinneringen als een positieve ervaring in je verleden? Dan heb je waarschijnlijk niet zoveel problemen met spulletjes die je tegenkomt van de ander. De relatie is voorbij en jullie hebben samen veel mooie momenten gekend. Daarna zijn jullie beiden een ander pad ingeslagen. Je weet door die ervaring misschien wel beter wie goed bij je past.
Je kunt dus anders naar het verleden gaan kijken. Lukt dat niet en heb je nog steeds last van de herinneringen die oppoppen als je iets ziet wat je aan je ex doet denken? Neem dan afscheid van die spullen als dat mogelijk is.

Als een eerdere partner is overleden en je zoekt weer een nieuwe partner, dan kan het ook goed zijn om ruimte te maken. Kasten met kleren en allerlei prullaria opruimen, kan je helpen om afscheid te nemen en een ander in je leven toe te laten. Maak een klein hoekje met een foto en een paar kleine spulletjes zodat jouw fijne tijd met je overleden partner een plekje krijgt. Hij of zij blijft altijd een bijzonder plekje houden in je hart en in je leven. Je gaat niet op zoek naar vervanging maar je maakt zo ruimte voor een nieuwe liefde in je leven.

Je ontvangt liever geen bezoek in je huis. Waarom is dat? Misschien voel jij je niet helemaal thuis in je eigen huis of je schaamt je voor iets. Dan wordt het tijd om in actie te komen! Ga opruimen, schoonmaken en/of richt je huis in volgens jouw eigen smaak. Misschien kom je zelfs wel tot de ontdekking dat je eigenlijk wilt verhuizen. Een nieuwe liefde wil je natuurlijk graag bij je thuis uitnodigen. Het zou jammer zijn als jouw toekomstige partner merkt dat jij niet op je gemak bent in je eigen huis.
In 2011 kwam ik bij een man thuis om hem in te schrijven voor relatiebemiddeling. Ik voelde mij niet op mijn gemak bij hem in huis. We spraken over de inrichting van zijn appartement en hij vertelde mij dat hij daar al een paar jaar woonde en sinds deze verhuizing had hij nooit iets veranderd. Hij wilde wel van alles doen om het iets gezelliger te maken, maar hij wilde dat uitstellen totdat hij een vriendin kreeg. Ondertussen nodigde hij niemand bij hem thuis uit. Na mijn intakegesprek ging hij met mijn tips aan de slag om van zijn appartement een “thuis” te maken. Voordat ik hem een match kon aanbieden, ontmoette hij zijn huidige vriendin!

Maak je huis op orde om je nieuwe partner te ontvangen. Dit kan je helpen om anders te denken en je anders te gedragen. Heb je een 2-persoonsbed en slaap je in het midden? Dan is er geen plek voor de ander. Een tweede hoofdkussen naast de jouwe is ook fijn. Zijn je kasten bomvol of heb je een plankje leeg waar jouw nieuwe liefde wat spulletjes op kwijt kan? Heb je één lekkere luie stoel of ook eentje voor jouw toekomstige geliefde of een knus bankje om lekker tegen elkaar te zitten? Je hele huis kan je zo vol liefde bekijken. Zodra je “nest” op orde is, kan makkelijk iemand binnenvliegen om zich helemaal thuis te voelen bij jou. Ik weet zeker dat jij je ook veel prettiger voelt in je eigen woning als je huis op orde is.

Wat ga jij doen om jezelf en jouw toekomstige partner in jouw huis meer thuis te voelen?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.