2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Sabotage

Vergroot je kans op liefdeOp school zat een hele leuke jongen in mijn klas. Hij heeft nooit geweten dat ik hem leuk vond. Ik heb een kans laten liggen. Hierin ben ik vast niet de enige! Zoveel mensen ontmoeten heel veel andere leuke mensen die zij heel aantrekkelijk vinden.

Iedereen weet dat het slim is om kansen te grijpen om later geen spijt te krijgen. Toch laten we veel kansen op een geweldige partner liggen. Waarom doen we dit? We zijn BANG. Door onze angst saboteren we zelf heel veel  kansen die op ons pad komen.

We saboteren onze kansen door:

Negativiteit

Als je denkt dat het toch niet gaat lukken, dat dit vast weer een verkeerde partner is, dat een relatie er kennelijk niet in zit voor jou, dat een passende partner voor jou onvindbaar is…. Het gaat je echt niet helpen als je zo over relaties denkt. Je staat niet open voor kansen en zeker niet voor een relatie.

Perfectionisme

We zien alleen de verschillen i.p.v. de overeenkomsten of we vergroten nadelen uit. Wat voorbeelden: Hij/zij is verder helemaal perfect, maar:
♥ blijkt te roken terwijl jij daar een bloedhekel aan hebt
♥ is niet geïnteresseerd in sporten terwijl jij dat zo belangrijk en fijn vindt om te doen
♥ is te mager/te dik
♥ is net een jaartje te oud
♥ is te klein/te lang
Mr. of Ms. Perfect ga je niet tegenkomen, want aan iedereen zit wel een vlekje.

Geen beslissingen nemen

Nadenken, analyseren, vergelijken, informatie inwinnen, overleggen en bespreken met anderen en ondertussen kansen missen. Nooit op iemand durven afstappen, geen gesprekken beginnen, geen hulp willen inschakelen, de relatie platonisch houden…het gaat je niet ver brengen. Van een foute beslissing kan je leren en als je geen beslissingen neemt, weet je zeker dat het tot niets leidt. Oefen met het nemen van kleine snelle beslissingen. Hierdoor leer je vertrouwen krijgen in welke beslissing je ook neemt. Je weet dat je daarna slim en sterk genoeg bent om de positieve kanten te zien van je keuze. Na het oefenen met kleine snelle beslissingen, wordt het makkelijker om beslissingen te nemen over moeilijkere zaken.Bij een match wordt soms eerst gekeken op Facebook -of op een andere site – hoe de ander eruit ziet. Wat gebeurt er dan? Op foto’s ziet niet iedereen er op z’n best uit of de foto is bewerkt of verouderd. Je schrikt misschien ook wel van de teksten die je erbij ziet staan. Moet dit mijn toekomstige partner worden? Je hebt al een eerste indruk gekregen die niet volledig is, want in het echt kan iemand heel anders overkomen en kan je al je zintuigen gebruiken. Ga de ander echt ontmoeten! Ik heb nog nooit gehoord dat vooraf onderzoek doen heeft geholpen bij het aangaan van een relatie.  

Het kan altijd beter

Je hebt een prille relatie, maar je ziet zoveel anderen die misschien nog knapper, liever, aantrekkelijker zijn dan je huidige date. Je geeft de relatie hiermee niet een echte kans. Het gras lijkt altijd groener aan de overkant! Focus je op je huidige relatie, hoe pril die ook is. Vergeet niet dat aan ieder mens wel wat mankeert ook al lijkt het van een afstandje soms fantastisch.

Toestemming vragen

“Mag ik je aanraken?”, “Mag ik je kussen?”, “Mag ik je hand vasthouden?” Sommige dingen moet je gewoon DOEN en er niet eerst om vragen. Het kan zijn dat de ander niet aangeraakt wil worden. In dat geval merk je het snel genoeg aan de reactie. Ik zou niet zomaar iemand gaan zoenen, maar als je al wat dichter bij elkaar staat of zit en je hebt een bijzondere sfeer samen, waarom niet? Wordt jouw actie niet gewaardeerd, dan kan je altijd nog je excuses aanbieden en eventueel vertellen dat je de signalen anders had geïnterpreteerd.

Denken alles al te weten

Je denkt dat je al veel weet, maar je kan altijd nog meer leren. Je leert van alle fouten die je maakt, van tips die je krijgt, etc.. Sta open voor adviezen van anderen en laat je helpen.

Niets doen

Als je iets wilt, moet je ook iets. Je moet je openstellen en in actie komen. Hij/zij belt echt niet straks bij je aan en dan leven jullie nog lang en gelukkig samen. Kom nu in actie en laat je inschrijven voor relatiebemiddeling, ga naar single activiteiten of maak gebruik van coaching om zelf een partner te vinden.

Ik zou graag van jou willen horen of dit artikel je helpt.
Met welk gedrag verminder je nu jouw kansen op een partner?
Heb je toch een kans gegrepen, ondanks alles? Wat deed je toen en hoe pakte dat uit?
Laat het mij weten in een reactie hieronder. Je naam erbij vermelden is NIET meer verplicht.

4 reacties op Sabotage

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.