2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Samen erop uit willen of gaan

Verschil tussen mannen en vrouwenBijna alle singles die ik tegenkom, willen er samen op uit. Met een toekomstige partner verwachten ze allerlei dingen samen te gaan ondernemen. De wensen zijn hetzelfde, maar mannen en vrouwen verschillen vaak in hoe actief ze nu zijn.

Vrouwen zijn over het algemeen actiever dan mannen. Vrouwen gaan er graag regelmatig op uit, hebben vaak meerdere hobby’s en spreken vaak af met meerdere goede vriendinnen. Mannen vinden het leuk om er op uit te gaan en doen dat graag samen met hun (toekomstige) partner, ze hebben soms een hobby en zelden een echte hartsvriend of -vriendin.

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde en geldt dit niet voor iedereen, maar het bovenstaande maak ik vaak mee. De meeste vrouwen staan anders in het leven dan de meeste mannen. Ontmoet zo’n actieve single vrouw een single man die wat minder actief is, dan merken beiden al snel dat ze anders in het leven staan. Ze vragen zich dan af of het wel werkt: een vrouw met een drukke agenda en een man die wellicht voor veel openstaat maar dat niet (meer) gewend is.

Als vrouwen dit herkennen dan is het goed als zij zich beseffen dat de meeste mannen zich echt wel willen aanpassen. Deze mannen willen meestal wel van alles doen, maar niet in hun eentje. Daarom gaan ze er niet alleen op uit. Daarnaast zijn er diverse andere verschillen tussen mannen en vrouwen waardoor ze verschillen in hoe actief beiden in het leven staan.

Een voorbeeld: Vrouwen hebben meer vriendinnen om samen weg te gaan en om mee te kletsen, mannen hebben meestal wat minder of geen vrienden. Dit komt doordat mannen en vrouwen anders denken. Vrouwen denken hardop en willen hun gedachten afstemmen met een ander. Mannen denken liever in hun eentje na.

Als mannen zich herkennen in mijn omschrijving en iets willen doen om makkelijker een relatie aan te gaan, dan heb ik een paar tips. Bedenk wat je leuk vindt om te doen als hobby en meld je ergens bij aan. Soms kan je eerst een proefles doen. Dit geeft je de mogelijkheid om te kijken wie daar zoal komen. Of doe mee aan single activiteiten. Je ontmoet zo diverse andere gelijkgestemden die in dezelfde activiteiten geïnteresseerd zijn.

Het is wel wennen voor beiden, maar als mannen en vrouwen dezelfde dingen leuk vinden, dan is er een goede kans dat de relatie slaagt. Bovendien hoeven ze niet alles allebei leuk te vinden. Het is prima als hij bijvoorbeeld uitgebreid de krant gaat lezen en zij gaat bijpraten met een vriendin. Als jullie een paar activiteiten allebei leuk vinden, dan is dat meestal voldoende.

Heb jij een andere tip om de verschillen tussen mannen en vrouwen te overbruggen? Deel je tip hieronder.

3 reacties op Samen erop uit willen of gaan

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.