2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Samen Wandelen

wandelen

Aan de manier waarop je samen loopt kun je zien hoe een relatie gaat. Je ziet het al aan de manier waarop jullie samen een restaurantje inlopen. Gaan jullie samen op zoek naar een tafeltje of loopt eentje voorop zonder om te kijken en besluit waar jullie gaan zitten?

Ik adviseer om bij het afspreken van een eerste ontmoeting al voor te stellen een stuk te gaan wandelen, want dat praat makkelijker dan tegenover elkaar zitten.  Zo kun je elkaar veel beter leren kennen.

Ik kan me voorstellen dat je tijdens een eerste ontmoeting nette schoenen aan hebt en dat je andere schoenen aan wilt hebben bij de wandeling. Jullie willen beiden je wandelschoenen aantrekken die je in de auto hebt liggen. Het is dan interessant om te kijken hoe dat dan gaat. Loopt eentje regelrecht naar zijn/haar auto of wordt eerst afgestemd waar jullie elkaar zien na de schoenenwissel? Gewoontes komen zo aan het licht en je ziet ook of iemand betrokken is bij jou. Dan zie je of er overleg is of dat eentje of ieder zijn eigen plan trekt. Het is niet goed of fout om eerst wel/niet te overleggen, maar zo leer je wel iemand beter kennen. Zo zie je of iemand gewend is om rekening te houden met anderen. En je ziet ook de mate waarop jouw date gefocust is op jou.

De schoenen zijn aan en nu moet een route worden bepaald. Wie neemt initiatief en wie volgt, of is de route bepalen al een dingetje bij jullie? Het is grappig als iemand die gewend is de leiding te nemen, nu moet volgen omdat de ander de omgeving beter kent. Je ziet dan ook dat soms toch de leiding wordt overgenomen. Als jullie allebei moeite hebben met beslissingen nemen, dan kan dat bij kruispunten naar voren komen.

Lopen jullie naast elkaar of heeft eentje de neiging om een telkens voorop te willen lopen, of juist achterop? Het mooiste is als je ziet dat jullie beiden je snelheid aanpassen aan elkaar. Dat is een stuk gezelliger en voelt veel betrokkener. Als je echt naast elkaar loopt, kan je elkaar makkelijker tijdens het praten even aankijken om te zien hóe iemand iets bedoelt. Communicatie is immers zoveel meer dan alleen woorden.

Karaktereigenschappen komen naar boven. Hulpvaardigheid zie je als iemand je helpt om over een greppel of een hekje te komen. Sommigen letten niet alleen op waar zij zelf lopen, maar hebben ook oog voor waar jij je voeten neerzet. Deze attente mensen waarschuwen je voor hondenpoep, struiken met doornen en brandnetels.

Je ontdekt of je metgezel een goede conditie heeft tijdens een lange wandeling of liever bij elk bankje of stevige boomstam even pauzeert. Heeft de ander oog voor de natuur of misschien alleen maar voor jou… wat toch net iets leuker is….

Wat zie jij bij het samen wandelen wat je inzicht geeft over de ander?

1 reactie op Samen Wandelen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.