2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Samenwonen of Latrelatie

Samenwonen of latrelatieDrie matches had hij gehad. Eén dame die hij had ontmoet vond hij wel erg leuk én dat was wederzijds. Toch bleef hield het op na de tweede ontmoeting. Voor mij is het dan interessant om uit te vogelen waarom het geen relatie werd. Misschien kan ik iets leren uit de ervaring zodat ik daarna een meer passende match kan maken. Ook hij kan wellicht iets ervan leren. Ben je ook nieuwsgierig? Lees dan verder.

Hij is een weduwnaar en woont in een ruime bungalow waar hij graag wil blijven wonen. Na het overlijden van zijn vrouw heeft hij de tijd genomen om het verlies te verwerken. Vooral de gesprekjes mist hij. Na anderhalf jaar alleen te zijn geweest, laat hij zich inschrijven voor relatiebemiddeling.

De eerste match belde hij op en dat bleef bij een telefoongesprek. Zij gaf direct aan niet meer te willen gaan samenwonen. Dat samenwonen was wel zijn grote wens. Een ontmoeting had volgens hem dan geen nut.

De tweede match kwam wel tot een ontmoeting en dat was heel gezellig totdat toen hij begon te praten over zijn droom: Dat zij bij hem kwam wonen. Opeens werd het gesprek duidelijk minder gezellig. Zij woonde heel leuk en wilde dat niet opgeven.

Met de laatste match kon hij heel goed praten en hij zag het al helemaal zitten om verder met haar te gaan. Ze spraken nog een keer af en tijdens een romantisch etentje vertelde hij haar dat hij graag wilde dat zij bij hem kwam wonen. Nu was hij echt teleurgesteld, want zij wilde dat niet.

Ik legde hem uit dat de meeste vrouwen ruim de tijd nemen voordat ze zich laten inschrijven voor relatiebemiddeling. Ze wonen dan al geruime tijd op zichzelf en hebben vrienden in de buurt, ondernemen activiteiten in hun eigen omgeving en voelen zich in hun woonruimte helemaal tevreden. Ze zien zichzelf niet snel meer samenwonen. Toch weet ik na heel veel gesprekken met singles dat uiteindelijk bijna iedereen samen oud wil worden. Maar dat heeft tijd nodig. Als het proces geleidelijk gaat, dan ziet niemand het samenwonen als een grote stap. Je ziet elkaar eerst wekelijks, dan twee keer in de week, dan blijf je een weekend logeren, dan wordt het een langer weekend en dan ga je alleen nog maar naar je huis om de planten water te geven. Na een tijdje besef je dat je zo goed als samenwoont!

Waar jullie dan uiteindelijk gaan samenwonen kan afhangen van het werk als men nog werkt. Het mooiste is als je tussen de woonplaatsen gaat wonen. En als beiden heel blij worden van een woonruimte, dan is dat ook een prima keuze.

Hij begreep nu dat alle dames, waar hij aan voorgesteld was, vonden dat ze een leuke en fijne woning hadden, net als hij. Bij een volgende match zou hij meer de tijd nemen en kleinere stapjes nemen richting zijn droom om op den duur weer samen te wonen met een lieve vrouw.

5 reacties op Samenwonen of Latrelatie

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.