2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Senegal februari 2018

alleengaanden reisReisverslag  Abene, Senegal februari 2018
Door: Tilly

Hoe het allemaal is begonnen
Mijn oog viel op een activiteit die werd aangeboden op de Go-out site. Een 14-daagse reis naar Senegal. Wat mij aantrok was dat er een programma werd aangeboden, de groep niet te groot zou zijn en het in februari was. Heerlijk even de winter ontvluchten. Na een paar keer heen en weer gemaild te hebben met Mieke werd ik alleen maar enthousiaster en besloot  me aan te melden.

Hoe ik het heb ervaren
Vanaf dag 1 tot aan de laatste dag heb ik volop genoten van ieder moment en alle geuren, kleuren en geluiden. Het voelde weer als thuiskomen na lang te zijn weggeweest uit Afrika. Wat het voor mij erg bijzonder heeft gemaakt dat is de enorme gastvrijheid van Mieke en Adjely, alsof je bij familie bent, maar ook het mooie en afwisselende programma, waarbij het bezoek aan Mlomp erg veel indruk heeft achtergelaten bij mij. Zonder Mieke en Adjely zou het niet mogelijk zijn geweest om dit te mogen ervaren. Ik zal hier niets schrijven over wat we daar allemaal hebben gezien en meegemaakt, want dat is een verrassing die iedereen zelf zult moeten ervaren. Wat ik er wel over zeggen kan is dat de ontvangst en gastvrijheid ook daar overweldigend was en waar de vrouwen heerlijke maaltijden  voor ons hebben gekookt.

Senegal vakantie
Het guesthouse Diabatolo, met zijn prachtige tuin, voelde iedere keer weer als thuiskomen, waarbij het zelfs geen straf was om daar ziek te zijn. Na dagen getracht te hebben mijn griep eronder te houden met tabletten moest ik er uiteindelijk toch aan geloven om een paar dagen rust te houden.  Adjely had voor mij een heerlijk stoombad gemaakt van bladeren en takken van de Eucalyptusboom uit de eigen tuin.  Zelfs al ben je niet ziek dan is het al heerlijk om dat te mogen ervaren. De rust en zorg hebben zeker bijgedragen tot een voorspoedig herstel.
Waar ik ook erg van heb genoten dat waren mijn groepsgenoten. Deze kies je niet uit en het is maar afwachten hoe dat gaat verlopen. Stuk voor stuk mooie mensen met bijzondere levenservaringen en verhalen. De kracht van deze groep was dat iedereen in zijn/ haar eigen waarde werd gelaten en er absoluut geen groepsdruk was. In ieder geval heb ik dit zo ervaren. Dit past ook heel erg in de wijze waarop Mieke en Adjely het guesthouse runnen en omgaan met de gasten.

Tot slot
Zou ik deze reis aanbevelen aan anderen? Jazeker. Als je openstaat voor anderen, je omgeving en alles wat om je heen gebeurt dan zul je een top ervaring hebben waar je je hele leven op terug kunt kijken. Hecht je erg aan super comfort, goede internetverbinding, geasfalteerde wegen etc. dan kun beter een mooi boek lezen over Senegal, maar ik zou het wel weten:).

single vakantie verblijf senegal

Nog een verslag van dezelfde reis: door Chantal 

Het guesthouse is mooi gelegen in een goed onderhouden prachtige tuin met patio’s en hangmatten. We werden zeer gastvrij ontvangen en er werd steeds rekening gehouden met specifieke wensen.

Mijn kamer was mooi, met een eigen badkamer, toilet en een tweepersoonsbed. In mijn kamer had ik alleen een koude douche, maar dat vond ik niet erg: in een Afrikaanse plaats die nog niet platgelopen wordt door toeristen, had ik niets anders verwacht. Maar er was ook een appartement met stromend warm water, en elders emmers warm water die onze gastheer bracht.

Ik had volpension en was zeer blij met de kokin Mariam, die zorgde voor een prima ontbijt, fijne lunch en avondeten met lokale producten. Wie eens wat anders wil, kan op loopafstand kiezen tussen verschillende restaurantjes, waar je ook voor weinig geld goed kunt eten.

Er is ‘s avonds veel te doen in het dorp. Er was iedere avond wel ergens een party. Bijzonder prettig was dat Affang ons begeleidde als we ‘s avonds gingen stappen. Zo hoefden we nooit alleen in het donker naar het guesthouse terug te lopen. En uiteraard hield hij in de uitgaansgelegenheid ook een oogje in het zeil.

Ik logeerde er met een groep en heb genoten van een- en tweedaagse excursies. Daarnaast waren er nog rustdagen om zelf je dagprogramma samen te stellen en om bijvoorbeeld kleding op maat te laten maken. Taxi’s (auto/motor) brengen je in no time naar het nabijgelegen stadje Kafountine met een prachtige vissershaven en veel leuke winkeltjes.

Ik ben onder indruk van Senegal en Abene, en kom er zeker nog eens terug.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.