2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De ideale Single Reis

Single vakantiesVakanties vind ik heerlijk, maar ik weet dat sommige singles daar anders over denken. Zij willen liever niet alleen op reis of het 5e wiel aan de wagen zijn. Daarom heb ik een enquête opgesteld over Single Reizen. Nu weet ik wat de wensen zijn van de invullers van deze enquête en dit wil ik graag met je delen.

Ruim de helft van de invullers verwacht dat veel singles uit het Noorden meegaan met vakanties georganiseerd door IndiviDuo en een paar geven aan dat ze IndiviDuo kennen en dat het vertrouwd voelt. Daarom boeken ze liever een singlereis via IndiviDuo en niet rechtstreeks bij een reisbureau.

Net iets meer dan de helft van de invullers heeft geen behoefte aan begeleiding tijdens de reis. Als ze wel behoefte aan begeleiding hebben, dan het maar voor een enkeling noodzakelijk dat de begeleiding Nederlandstalig is. Engels sprekende begeleiding is ook prima. 21% wil dat iemand meereist naar de bestemming en een kwart geeft aan dat ze het is fijn vinden dat ze vragen kunnen stellen indien nodig.

Een duidelijke voorkeur gaat uit naar af en toe een georganiseerd uitstapje door driekwart van de invullers. Een volledig ingevuld programma is niet in trek bij singles reizen.

Dé plek om te overnachten voor de meeste singles is een hotel (75%),  maar een appartement (54%) of een huis (33%) is ook goed, gevolgd door een hut tijdens een trektocht (29%), een tent (25%) of stacaravan (25%). Weinig animo is voor overnachting in een jeugdherberg.

De meesten willen een 1-persoonskamer en dan bij voorkeur met eigen badkamer, maar een derde van de invullers van de enquête vindt het ook prima om met meerdere personen in één ruimte te overnachten.

Slechts een kwart van de singles gaat met het doel om een passende partner te vinden op een groepsreis voor singles mee, 63% wil of kan niet alleen op vakantie en 58% vindt het gewoon leuk om met een groep singles op reis te gaan. Bij deze vraag was het mogelijk om meerdere antwoorden te geven en degenen die hadden aangegeven dat ze mee zouden gaan om een passende partner te geven, gaven ook een ander doel op.

Uit deze enquête blijkt dat niemand meer dan 2 weken met een single reis mee wil! 42% wil een lang weekend weg, 79% een week, 50% 10 dagen en 13% 2 weken (meerdere antwoorden waren mogelijk). Kennelijk is de grootste behoefte om een week op vakantie te gaan met een groep.

42% van de singles wil graag buiten de schoolvakanties om op vakantie, nog eens 42% maakt het niet zoveel uit en 17% geeft aan liever tijdens de schoolvakanties weg te gaan. Het jaargetijde is wel wat belangrijker. Bijna de helft wil in de lente op reis, 29% in de zomer, 29% in de herfst en maar 8% wil in de winter weg (meerdere antwoorden mogelijk). 13% wil altijd wel op vakantie!

Op de vraag wat voor soort vakantie ze het leukste vonden, konden weer meerdere antwoorden gegeven worden. 67% koos voor een stedenreis en evenveel koos voor een actieve wandelvakantie. Een rondreis is ook erg in trek met 63%. Ruim een derde gaat graag kamperen, 29% wil een cruise maken en hetzelfde aantal wil op strandvakantie. Een vijfde van de singles wil zeilen en nog een vijfde wil een actieve vakantie met veel fietsen. Kennelijk is weinig behoefte aan een wintersportvakantie (8%).

Driekwart van de singles gaat mee op reis naar een Scandinavisch land! Twee derde wil mee naar Zuid-Europa en de helft wil naar IJsland. Van de stedenreizen gaat de voorkeur uit naar Rome, Berlijn en Venetië staan op een gedeelde 2e plaats en daarna volgen Londen en New York op een gedeelde 3e plaats.

Iets meer dan de helft gaat niet mee als ook kinderen mee gaan. Echter, niemand geeft aan dat ze kinderen willen meenemen dus dat is geen issue.

Deze enquête is overwegend door vrouwen ingevuld (83%). De invullers zijn tussen de 35 en 64 jaar oud en 83% is 45 jaar of ouder. Het opleidingsniveau van de invullers is MBO (29%) en de rest is hoger opgeleid.

Tenslotte gaven sommige singles aan dat ze low budget op vakantie willen. Ze beseffen dat begeleiding erbij de reis duurder maakt en ook als er veel georganiseerd wordt.

Mijn conclusie is dat dit de ideale Single Reis is:
We gaan buiten de schoolvakanties in de lente een week rondreizen in een Scandinavisch land en maken af en toe een wandeling. We verblijven in steden in hotels met de mogelijkheid tot het boeken van een 1-persoonskamer met eigen badkamer. Kinderen gaan niet mee. De doelgroep is 45 jaar of ouder en is hoger opgeleid.

Is dit ook jouw ideale vakantie? Zo nee, geef het hieronder aan en vul alsnog de enquête in.

5 reacties op De ideale Single Reis

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.