2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

De ideale vakantie voor Singles

Tips voor single op vakantiesHeb je straks vakantie en heb je nog geen plannen? Ik kan me goed voorstellen dat je nog niet weet wat je gaat doen in je vakantie. Of misschien weet jij precies wat jouw droomvakantie inhoudt? Voor singles met en voor singles zonder kinderen heb ik op een rijtje gezet wat de mogelijkheden zijn.

Alleenstaande ouder?

Als je een alleenstaande ouder bent zie je er wellicht wat tegenop om zonder een andere volwassene op pad te gaan. ‘s Avonds liggen de kids op bed en jij wil dan vast nog gezellig napraten. En overdag is het ook fijn als je kinderen makkelijk vriendjes vinden om mee te spelen zodat jij met andere ouders kan optrekken als jij daar zin in hebt. Wat voor vakantie past dan bij jou? Je zou een vakantie kunnen boeken speciaal voor alleenstaande ouders. Daar heb ik al goede verhalen over gehoord.

Waar je vakanties voor alleenstaande ouders kunt boeken is bijvoorbeeld bij:

Het aanbod voor reizen voor alleenstaande ouders is divers van verre reizen tot een strandvakantie of een camping vlakbij. Het is prettig dat je veel deelt met de deelnemers omdat zij net als jij single zijn en tegelijk vader of moeder.

Wandelen met singles in de bergenSingle en geen kinderen?

Ben je single, heb je geen kinderen (of ga je zonder kinderen) en wil je op vakantie? Je kan dan kiezen om alleen op reis te gaan of om voor een groepsreis te kiezen. Als je niet houdt van drukte om je heen of je ergert je snel aan anderen, dan is het wellicht verstandig om alleen op pad te gaan. Ben je sociaal en pas je je makkelijk aan, dan past een groepsreis goed bij jou.

Singlereis of een groepsreis voor iedereen?

Het voordeel van een singlereis is natuurlijk dat iedereen single is. Niet iedereen is echter op zoek naar een partner of een vakantieliefde. Het kan zijn dat je de liefde van je leven ontmoet op vakantie, maar dat is niet voor iedereen het hoofddoel van de reis. De meeste singles die meedoen aan deze reizen zijn vlotte mensen die graag met anderen optrekken. Het is leuk om anderen te ontmoeten die in dezelfde levensfase zitten en  belangstelling hebben voor hetzelfde soort reizen.

Ga je met een groepsreis mee die niet speciaal voor singles is, dan heb je kans dat de stelletjes die meegaan na een lange dag zich ’s avonds terugtrekken op hun hotelkamer. Bij singlereizen zijn er altijd deelnemers die het gezellig vinden om nog even na te praten met een drankje. Een reis waarbij iedereen alleen reist, daar maak je sneller contact met elkaar en heb je grote kans dat je één of meerdere mensen treft waar je het goed mee kunt vinden.

Singlereizen kan je boeken bij: 

Wat ga jij doen tijdens jouw vakantie? Wat voor soort reis spreekt jou het meeste aan en waarom? Kan je anderen hieronder over jouw ervaringen vertellen?

2 reacties op De ideale vakantie voor Singles

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.