2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Sinterklaas bestaat!

geloof in SinterklaasIemand belde aan en daar stonden voor onze voordeur 2 zakken vol met cadeautjes voor de familie! Sinterklaas was met zijn Pieten natuurlijk weer vertrokken naar het volgende huis. Heel wat jaren geloofde ik in Sinterklaas. Wat werden we elke keer weer verwend!

Jij bent vast net als ik door je ouders voor de gek gehouden. Ze deden alsof Sinterklaas de cadeaus bracht en dat via de schoorsteen de Piet iets in je schoentje legde.

Waarom hadden ze jou zo voor de gek gehouden? Het hele Sinterklaasgebeuren is bedoeld om kinderen te verwennen en we doen dit al heel wat jaren. Bijna iedereen zet de traditie voort en wil ook met zijn en haar eigen kinderen Sinterklaas vieren.

Het is dus een leugentje om bestwil. Niemand heeft daar iets kwaads mee in de zin. We willen juist een leuke avond en de mensen die we lief hebben anoniem iets extra’s geven.

Ook ik wilde 5 singles vorige week blij maken met 5 Sinterklaasgeschenken zonder er iets terug voor te verwachten. 920 mailtjes verstuurde ik en slechts 8 gegadigden reageerden hierop waaronder een paar geweldige gedichten.

Waar komt het wantrouwen vandaan op het moment dat iets een cadeau blijkt? Too good to be true? Bang dat een tegenprestatie geleverd moet worden? Nog steeds bestaan er mensen die iets willen weggeven voor niets. Vooral kennis en nieuwe inzichten. Omdat ze dat belangrijk vinden of omdat het goed voelt om iets te geven.

Durf een cadeau in dankbaarheid te ervaren. Gun de schenker een goed gevoel en ervaar hoe het is dat Sinterklaas dus écht bestaat. Voor een gelijkwaardige relatie is het van belang dat je kunt geven én kunt ontvangen.

Geloof jij nog in Sinterklaas?

1 reactie op Sinterklaas bestaat!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.