2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Skûtsjesilen 25/8

It Abbegeaster SkûtsjeMet 30 deelnemers waren de skûtsjes volgeboekt want iedereen wilde deze zomerse dag wel het water op! Met een behoorlijke reservelijst -mede dankzij het artikel in het Sneeker Nieuwsblad– werd snel besloten om nog een extra tochtje in te plannen de week erop. Rond 13 uur was iedereen in Heeg aangekomen bij “It Abbegeaster Skûtsje” en het skûtsje “Twa Famkes”. De boten werden op leeftijd ingedeeld en al snel stapte iedereen aan boord en werden de trossen losgegooid.

Gelukkig stond er een klein briesje, want het was best warm. Op het Heegermeer hees de bemanning de zeilen terwijl een deel van het gezelschap op het voordek zat of lag en de rest op de kajuit zat. De gesprekken kwamen wat op gang terwijl de temperatuur verder opliep. Twee sportieve singles namen een duik tijdens het zeilen om even af te koelen.

afkoelen tijdens zeilen Hete zomerse dagHeegermeer zeilen watersporten voor singles

We genoten van de heerlijke fryske sûkerbôle die Tjitske had meegenomen. En in de schaduw van de fok of van het andere skûtsje dat langszij zeilde, was het lekker. De schipper vertelde mij dat de zon de wind opat. Deze scheepswijsheid leek echt te kloppen! De motor werd gestart om nog wat vaart te kunnen behouden. De twee skûtsjes werden aan elkaar vastgemaakt zodat we ook konden overstappen en zo zetten we koers richting het eiland Rakkenpolle. 

 Zondag op het water picknick op eiland Heegermeer

Op het eiland vonden we een plek op het gras in de schaduw. Met een koel drankje en een hapje werd verder gekletst. Sommigen gingen vanaf het eiland zwemmen of zaten op de steiger met de voeten in het koele water. Opgefrist stapten we weer aan boord van onze boten. Doordat we wat meer vaart maakten, was het best aangenaam nu. We zetten koers terug richting Heeg. Meer dan de helft van het gezelschap besloot gezellig mee te gaan eten.

Ik kijk terug op een zonovergoten dag op het water! Rozig reed ging iedereen weer huiswaarts. 

1 reactie op Skûtsjesilen 25/8

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.