2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Skûtsjesilen 30/7

singles zeilenIt Abbegeaster Skûtsje” en het skûtsje “Ora et Labora” lagen op ons te wachten aan de kade in Heeg. Maar liefst 13 mannen en 17 vrouwen hadden zich aangemeld voor deze sportieve middag. De schepen werden op leeftijd ingedeeld en rond 2 uur trokken de deelnemers hun uitgereikte zwemvesten aan en werden de trossen losgegooid.

Na een licht buitje op de Wide Wimerts werd de fok gehesen en zetten we koers richting Sneek. Het waaide te hard om ook het grootzeil te hijsen en de grote meren op te gaan. Door Sneek voeren we op de motor. Leuk om Sneek vanaf het water te zien! De brugwachters lieten ons niet lang wachten en ook het zonnetje kwam tevoorschijn.

“It Abbegeaster Skûtsje”varen door Sneek

Nadat we de laatste brug gepasseerd waren op de Houkesleat, werden de skûtsjes aan elkaar vastgemaakt. Nu konden we overlopen naar het andere schip. Het plan om naar een eiland te varen om daar te pauzeren, lieten we vervallen omdat we anders vrij laat weer in Heeg terug zouden komen. De koelboxen met drankjes en hapjes kwamen bovendeks en met een muziekje erbij ontstond een gezellig sfeertje.

relaxte sfeerzeiltocht met singles

Het laatste stukje voeren de skûtsjes los van elkaar terug naar de kade in Heeg. Rond 17:45 uur legden we aan en leverden we onze zwemvesten weer in. We bedankten de bemanning van de skûtsjes en namen afscheid van de deelnemers die direct huiswaarts gingen. Met z’n vijftienen gingen we naar het restaurant De Watersport in Heeg. Een dag op het water maakt hongerig! Aan de lange stamtafel praatten we nog gezellig na.

prima sfeerdineren met singles

4 reacties op Skûtsjesilen 30/7

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.