2012-03-26 header blaadjes.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Slimme ezel

Er was eens een ezel die de gewoonte had om uit het weiland te ontsnappen. Op een dag was de ezel er weer eens van door gegaan. Toen de boer er achter kwam ging hij naar hem op zoek. Eindelijk hoorde hij het dier schreeuwen. De ezel bleek in een diepe put gevallen te zijn. De boer concludeerde al snel dat hij hem niet zou kunnen redden en besloot de put te dichten. De put was namelijk te diep en het ezeltje was toch al oud. Op deze manier hoefde de ezel minder lang te lijden.

Slimme ezel

De boer vroeg zijn buren hem hierbij te helpen. Met vereende krachten begonnen ze de put vol zand te gooien. De ezel schrok van het zand dat op zijn rug viel en begon klagelijk te balken. Echter toen hij besefte dat niemand hem zou komen helpen, gaf hij het op en werd het langzaam stil.

Uiteindelijk keek de boer over de rand van de put om te zien hoe het het ezeltje verging. De boer was verbaasd te zien dat de ezel niet onder het zand bedolven was. De hele tijd had de ezel al het zand van zich af geschud en was zo doende, door steeds bovenop de steeds hoger wordende hoop zand op de bodem te gaan staan, omhoog geklommen. Toen de put vol was, stapte de ezel over de rand van de put en liep vrolijk weg.

De moraal van dit verhaal:

Het leven gaat niet altijd over rozen. Soms kom je obstakels tegen zoals ziekte,  ruzie, verlies en oneerlijkheid. Door steeds het vuil van je af te schudden kan ook jij uit de put komen!

2 reacties op Slimme ezel

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.