2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Te kort door de bocht

snel oordelenOordelen doen we snel als we iets onaanvaardbaar vinden. Zodra we begrijpen hoe de ander er tegenaan kijkt, kan er veel meer begrip ontstaan. Begrijpen hoe de ander iets ervaart geeft veel meer binding en de kans is groter dat er dan iets moois kan ontstaan.

Sommige mensen zijn heel kort van stof en vertellen gewoon hoe zij het zien. Wellicht doe jij dat ook. Het is voor jou hoe de situatie nu eenmaal is en jouw uitleg komt ook heel duidelijk over. Je merkt dan vast dat anderen er dan snel het hunne van denken en haken dan af. Je kunt ze proberen te overtuigen om toch verder met je te gaan en hard je best doen om ze over de streep te trekken met andere leuke dingen. Op die manier verloopt het contact niet op een fijne manier.

Als je niet begrepen wordt, dan wordt het tijd dat je je verhaal anders gaat vertellen. Blijf je verhaal aanpassen tot er wél een stukje begrip ontstaat. Het moet wel de waarheid blijven, maar je kunt het op een andere manier vertellen. Ontdek wat je allemaal in je uitleg het beste kunt toevoegen en hoe je het vertelt. Een stukje emotie laten zien is wellicht ook nodig.

Hoe kom je er dus wel? Je verhaal is nu te kort door de bocht. Je zult wat meer uitleg moeten geven waarom het is hoe het nu is. Het is nu een conclusie, een feit. Je verhaal is niet compleet genoeg voor anderen.

Wellicht heb je eerst een coachingsgesprek nodig om te ontdekken hoe je beter begrepen wordt Daardoor heb je minder kans op te kort door de bocht oordelen. Ik oordeel niet zo snel en kan je laten inzien wat nu ontbreekt in je verhaal.

Met meer begrip is het leven veel aangenamer en kan er meer liefde opbloeien. Ik gun ook jou meer liefde in jouw leven.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.