2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Terugkijken naar goede voornemens

Goede voornemens

Waarom goede voornemens?
Terugkijkend op ons leven hebben we vaker spijt dat we allerlei dingen níet hebben gedaan en minder spijt van de dingen die we wél gedaan hebben. Dat is waarom zovelen goede voornemens maken in het nieuwe jaar. We beginnen dan naar ons gevoel met een schone lei en op 1 januari gaan we dan wél doen wat we altijd al graag wilden doen. Een relatie vinden staat op heel wat wensenlijstjes; ik zie dat aan het aantal inschrijvingen in het begin van het nieuwe jaar.

Goede voornemens kunnen overigens op elk moment starten. Mocht je goede voornemen al zijn “mislukt”, dan kan je gewoon weer de draad oppakken en doen wat je voor ogen had. Wil je iets graag, doe het dan meteen! Als je het uitstelt dan wordt het alleen maar lastiger om eraan te beginnen. Om te voorkomen dat je grootse plannen in duigen vallen helpt het vaak om kleine stapjes te nemen.

Waarom terugkijken?
Voordat we die goede voornemens maken is het goed om te terug te kijken. Zeker als een goed voornemen al eerder is mislukt. Wellicht kan je leren van het verleden en daar je plannen op aanpassen.

Geregeld terugkijken helpt je om te voorkomen dat je spijt krijgt als je later terugkijkt op je leven. Natuurlijk moet je dan ook wél actie ondernemen als je iets wilt!

Terugkijken op wat je zoal doet in je leven maakt dat je je trots kunt voelen. Wij Nederlanders hebben de mentaliteit om je kop niet boven het maaiveld uit te willen steken want “doe maar normaal dan doe je gek genoeg”. Toch is trots zijn op wat je bereikt hebt helemaal niet verkeerd. Je voelt je zelfverzekerder om door te gaan op de weg die je al hebt ingeslagen als je de lastige beginstappen eenmaal hebt genomen. En daarna kun je met meer vertrouwen ook andere goede voornemens gaan uitvoeren.

Geregeld terugkijken geeft je een gevoel van dankbaarheid voor wat je allemaal bezit en hebt meegemaakt. Dit zorgt voor een tevreden gevoel waardoor je een blijer mens wordt. Doordat jij bewust meer geniet van je leven, straal je dat uit en willen anderen graag met je omgaan. Zo ga je makkelijker nieuwe relaties aan.

Waar kijk jij geregeld op terug? Weet jij nog een reden om terug te kijken?

1 reactie op Terugkijken naar goede voornemens

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.