2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Tijd om te Verbinden?

toe aan verbinding?

Veel mensen voelen zich alleen en eenzaam. Samen is het leven nét iets leuker. Als je uit een relatie komt en een nieuwe relatie wilt aangaan, dan gaat de één direct op zoek en de ander wacht jaren.

Zeker als je al ziet aankomen dat een relatie eindigend is, dan kan je al afscheid hebben genomen in gedachten. Ik zie dat deze mensen sneller toe lijken te zijn aan een nieuwe partner. Vooral mannen zijn snel met hun zoektocht naar een nieuwe relatie.

Anderen nemen de tijd om te rouwen, om hun leven weer op orde te krijgen en om zonder partner gelukkig te worden. Soms duurt dit proces jaren. Vooral als kinderen veel aandacht nodig hebben dan is een ouder nog niet in de zoekmode. Ik zie dat geregeld bij vrouwen die de zorg hebben voor kinderen en een scheiding achter de rug hebben of als hun man is overleden.

Als je te snel op zoek gaat naar een nieuwe partner, dan kan je merken dat je er eigenlijk nog niet klaar voor bent.
Wat zijn de signalen dat je te snel zoekende bent?

  • Je bent aan het vergelijken. Je was eigenlijk zo blij met wat je had of je bent zo gewend aan je vorige partner. Iedere mogelijke nieuwe kandidaat vergelijk je met je vorige geliefde. Hij of zij staat nog zo op jouw netvlies of zit zo in jouw systeem, dat het onmogelijk is om eenzelfde persoon weer te vinden die net zo geweldig is.
  • Je hebt nu het complete beeld van je wie je zoekt. Je was helemaal niet tevreden van de relatie en je wilt nu DE SUPERRELATIE. Je hebt een waslijst gemaakt met eisen waar De Ware aan moet voldoen. Dit keer moet het wél goed gaan. Natuurlijk bestaat Mr of Ms Perfect niet…
  • De jonge god(inn)en zien je niet staan! Je bent zelf ouder geworden maar je voelt je nog 10 of 20 jaar jonger en dus wil je een partner die veel jonger is dan jij bent. Geloof me, je gaat veel mensen tegenkomen die dat ook zo voelen. Als iedereen op zoek gaat naar iemand die tig jaar jonger is, dan kan je lang zoeken. En ja, ook vrouwen voelen zich vaak nog jong en energiek en zien er vaak super uit. Juist deze vrouwen die er geweldig uit zien doordat ze zoveel aandacht geven aan zichzelf, zijn niet op zoek naar een veel oudere man. Kijk naar de energie van de ander in plaats van de leeftijd!
  • Met je gedachten ergens anders. Je merkt dat je tijdens de gesprekken met een mogelijke nieuwe partner denkt aan je vorige partner. Misschien praat je wel over hem of haar vaker dan nodig is. In het begin is het juist goed om te focussen op overeenkomsten om te kijken of jullie een toekomst samen zouden kunnen hebben en je bent bezig met het verleden.
  • Je voelt je verdrietig en je gaat op zoek naar iemand die de leegte en de pijn kan opvullen. Datingsites zijn er zat. Het risico bestaat dat je voor een “foute” partner valt. Je kunt verliefd worden op een profiel of door mooie woorden. Kijk uit dat je niet té graag wilt. Merk je dat je verliefd wordt, ga de ander dan zo snel mogelijk ontmoeten. Wil die ander dat niet, vraag je dan af of het wel goed zit. Het is prima om in deze verdrietige fase iemand te vinden waar je tegenaan kunt praten. Misschien tref je wel iemand die in hetzelfde schuitje zit of hetzelfde proces heeft doorgemaakt. Begrip is fijn nu.
  • De ene relatie na de andere. Je vult de leegte op met iemand die niet echt past. Het wordt tijd om even stil te staan en te kijken naar de vorige relaties. Waarom ging het niet goed? Het lag ook aan jou! Jij bent immers in zee gegaan met die personen. Als je niets leert van vorige relaties, dan heb je grote kans dat je in eenzelfde soort relatie belandt, net zo lang totdat je doorhebt waarom het niet werkt.

Ken je nog meer signalen dat je te snel zoekt? Heb je bij jezelf gemerkt dat je te snel gaat zoeken?

Volgende week kun je lezen of je klaar bent voor de liefde.

5 reacties op Tijd om te Verbinden?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.