2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Tips voor meer geluk

Je weet inmiddels vast nu wel dat ik een test heb ontwikkeld voor singles waaruit naar voren komt of je helemaal toe bent aan een nieuwe relatie of dat je nog op wat punten je kan ontwikkelen.

Al behoorlijk wat singles hebben die test inmiddels gedaan. Wat mij uit de resultaten zo opvalt is dat veel singles een “slechte” kijk op geluk hebben.

geluk

Je vraagt je vast af wat ik hier mee bedoel. Veel singles denken dat ze bijvoorbeeld pas gelukkig worden als ze een partner hebben gevonden. Zonder partner geen geluk? Als je single bent en je voelt je ongelukkig, dan straal je dat ook uit.

Als je kunt kiezen tussen iemand die geluk uitstraalt en iemand die dat niet doet, dan kies je intuïtief voor diegene die gelukkig overkomt.

De kunst is om wel geluk uit te stralen, zodat je een aantrekkelijk persoon bent om mee om te gaan. Dan zal je veel sneller een passende partner gaan vinden. Dus om ervoor te zorgen dat je zonder partner ook al gelukkig bent.

De 3 tips die ik zelf gebruik voor meer geluk:

 1. Onderzoek of je iets weg kan laten in jouw manier van denken of doen. Soms heb je met de helft van de moeite een dubbel resultaat. Welke helft moet je dan weglaten? De helft die over de top is, die je uit balans brengt. Wees niet bang om jezelf te zijn.
 2. Voel je je niet zo happy, denk aan iets positiefs. Je gelukkig voelen is een keuze.
 3. Geniet van de kleine dingen om je heen! Van een sneeuwvlok die op je neus belandt of van de eerste krokus die fris naar boven komt. Van een klein kind die de grootste lol heeft of van de prachtige wolken of heldere sterrenhemel.

Je moet het wel doen en leren zien. Maar ook jij kan het. Daar ben ik van overtuigd! Al eerder heb ik een blog over geluk geschreven. Nieuwsgierig? Lees maar op www.individuo.nl/geluk.

Hoe denk jij over GELUK? Ben je het met mij eens? Of denk je dat geluk voor jou niet is weggelegd?

2 reacties op Tips voor meer geluk

 • Stef de Beurs (1954):

  Dat eerdere artikel over “geluk” is ook ‘n mooie, trouwens.
  Zorgen dat je gelukkig bent, ook als single, is zoooo belangrijk, want je kunt je geluk of noem ‘t voor mijn part welbevinden niet afhankelijk laten zijn van een ander. Daar ben jij veel te belangrijk voor. Het zou ook betekenen dat je die ander ook vaak (of altijd) binnen handbereik zou moeten hebben om gelukkig te zijn en dat gaat natuurlijk niet werken.

  Geluk zit voor mij veelal in momentopnamen, klein of groot. Benoem ‘t en ‘t is weer weg, zo vluchtig. Het kan zich verschuilen in een leuk mailtje, telefoontje, afronding van een klus, een verrassende ontmoeting. Open staan voor “synchroniciteit” heeft voor mij heel vaak geluksmomenten tot gevolg.

  Veel geluk,
  Stef

 • rinske bult:

  Gelukkig voelen af en toe betekend voor mij bv op een moment dat je iets beleefd waarbij je over de top tevreden voelt en dat kan van alles zijn bv op je vakantie in oostenrijk zitten in een restaurant tussen de besneeuwde bergen voor het open haard vuur op een bankje met een schapenvacht erop en met koffie en zelf gemaakte gebak van het restaurant .Maar geluks momenten kan je ook op een ander manier mee maken .Het is niet grijpbaar , maar het komt onverwachts in je leven op onverwachtse momenten ,maar wel erg leuk .

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.