2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Tips voor single ouders

Nederland heeft ongeveer een half miljoen alleenstaande ouders. Dat is zo’n 20 procent van het totale aantal singles in ons land. Bijna driekwart van de alleenstaande ouders ouder is dan 45 jaar.

Aangezien het best lastig is om aan een nieuwe relatie te beginnen als single ouder, heb ik wat tips op een rijtje gezet. Ook voor singles die open staan voor een relatie met een single met kinderen zijn deze tips handig!

10 Tips voor single ouders die daten:

Singles met kinderen

  1. Vertel je date dat je kinderen hebt. Als de ander daar niet voor openstaat kan je dat beter zo vroeg mogelijk ontdekken.
  2. Onthoud dat de date over jullie gaat en niet over jouw kinderen. Praat niet constant over ze, dat wordt op den duur vervelend voor de ander.
  3. Je zoekt een partner voor jou en geen vader of moeder voor jouw kinderen. Hij of zij hoeft jouw kinderen niet op te voeden.
  4. Probeer je tijd te verdelen tussen jouw nieuwe partner en jouw kinderen, ook al ben je nog zo verliefd.
  5. Wacht met het kennismaken van jouw kinderen met jouw nieuwe liefde tot je het gevoel hebt dat de relatie vaste vormen aanneemt. Natuurlijk moet ook jouw nieuwe partner klaar zijn voor deze ontmoeting.
  6. Een eerste ontmoeting tussen jouw kinderen en je nieuwe partner is het fijnste als jullie iets ondernemen. Ga bijvoorbeeld naar de dierentuin of het strand.
  7. Het kan zijn dat jouw kinderen moeite hebben om jouw nieuwe relatie te accepteren. Probeer ze langzaam aan het idee te laten wennen.
  8. Laat jouw kinderen weten dat ze nooit hoeven te kiezen tussen hun echte vader/moeder en jouw nieuwe partner.
  9. De opvoeding van jouw kinderen is jouw taak en je partner hoeft zich hier niet mee te bemoeien. Hij/zij zal ze moeten accepteren zoals ze zijn.
  10. Blijf niet bij je nieuwe partner vanwege je kinderen. Je begon deze relatie voor jou en niet voor je kinderen. Als jij de relatie niet meer ziet zitten, blijf er dan niet in.

Ben jij een alleenstaande ouder en heb je ervaring met daten? Of heb jij geen kinderen, maar heb je wel ervaring met het daten met een alleenstaande ouder? Deel jouw ervaring en adviezen hieronder met anderen.

12 reacties op Tips voor single ouders

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.