2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Toekomstplannen bespreekbaar maken

huisje boompje beestjeVeel mensen willen uiteindelijk wel een langdurige relatie met iemand waar ze echt een goed gevoel bij hebben. Natuurlijk ga je niet meteen samenwonen, tenzij je wordt uitgehuwelijkt of meedoet aan een programma als “Married at first sight”…

Het is fijn als je een relatie rustig kunt opbouwen. Je ontmoet elkaar eerst een paar uur en als het leuk is, ga je ook eens een heel weekend afspreken. Als bijna elk weekend voor beide partijen niet genoeg is, maak je het weekend langer of je ziet elkaar ook doordeweeks. Voor je het door hebt, woon je al praktisch samen! Dat is volgens mij het ideale plaatje.

Helaas loopt het niet altijd zo voorspoedig. Als één van beiden toekomstplannen aan het maken is en de ander niet, dan is er iets aan de hand. Die toekomstplannen kunnen variëren van wat jullie gaan doen het volgende weekend tot plannen om te gaan trouwen, samenwonen, etc..  Je merkt snel dat de één lange termijn aan het denken is en de ander niet of veel minder. Dit kan tot allerlei irritaties leiden.

Wat is er dan aan de hand? Het kan zijn dat iemand helemaal geen langdurige vaste relatie wil, maar liever geniet van de vrijheid. Of dat de één veel sneller toe is aan samenwonen en de ander het veel rustiger aan wil doen. Het kan ook zijn dat er iets heel anders aan de hand is. In een goede relatie is heel veel bespreekbaar. Vertel de ander wat je dwars zit, wat je graag anders wilt zien, waar je bang voor bent, etc.. Vraag ook aan de ander of jij iets kunt doen om het nóg leuker te maken.

Het zou jammer zijn als een relatie op iets stuk loopt waar je achteraf spijt van hebt omdat je het niet bespreekbaar hebt gemaakt. Begrip hebben voor elkaar is zo belangrijk in een relatie.

Als je iets niet bespreekbaar durft te maken, is er misschien meer aan de hand. Vraag jezelf af waar je bang voor bent. Waarom durf je dit niet met je partner te bespreken? Eerst met een vriend of coach dit onderzoeken kan ook. Maar kennelijk is het wel belangrijk voor je.

Hoe maak jij iets bespreekbaar met een partner? Heb jij een tip?

2 reacties op Toekomstplannen bespreekbaar maken

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.