2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Twijfelen is gezond

Twijfel je?Stel je hebt iemand ontmoet maar je weet nog niet of je verder wilt gaan. Dit kan je zien als een slecht teken en meteen afhaken, maar twijfelen is helemaal niet zo raar. Zeker als je graag een vaste relatie aan wilt gaan, misschien nog wel een gezin wilt opbouwen, wilt gaan samenwonen op den duur, dan is het heel verstandig om de tijd te nemen voordat je beslist dat je er helemaal voor wilt gaan.

Voordat je een nieuwe auto koopt, wil je toch ook de tijd nemen? Een levenspartner heeft meer impact dan een auto.

Het is verstandig om elkaar wat vaker te ontmoeten om zo elkaar beter te leren kennen. Qua uiterlijkheden kan iemand nét niet helemaal jouw droomprins(es) zijn, maar uiteindelijk draait het meer om zaken zoals normen en waarden en dat je het leuk hebt samen. Die laatste punten zijn bepalend of een relatie bestendig is voor langere tijd.

Neem de tijd om te twijfelen en zo te onderzoeken of jullie bij elkaar passen. Ontmoet elkaar en word niet meteen te intiem. Zo hou je de hormonen die tijdens het knuffelen lekkere stofjes aanmaken onder controle. Dan stijg je niet meteen op naar een roze wolk en ontdek je eerst jullie overeenkomsten, of jullie elkaar begrijpen, kunt leven met de verschillen, dezelfde humor hebben en of jullie echt vrienden kunnen worden. Vanuit vriendschap ontstaan de beste relaties. Je wilt tenslotte toch ook een maatje en niet alleen een lover?

Het kan zijn dat jij helemaal geen twijfels hebt en je zeker weet dat jij je levenspartner gevonden hebt. Je kunt ervan balen dat de ander zo zit te twijfelen óf je kunt ervoor kiezen om daarvoor begrip op te brengen. Jij krijgt zo bedenktijd om te onderzoeken of je eerste gevoel klopt. Tegelijkertijd kan je laten zien dat jullie écht goed bij elkaar passen. Jij bent er toch van overtuigd dat jullie een goede match zijn, dus investeren in elkaar is de moeite waard.

Je kunt ook leren van de twijfelaar. Je gaat inzien dat het tijd kost om ervan overtuigd te raken dat je jouw levenspartner gevonden hebt. Nu krijg je alle tijd om te genieten van de beginfase. Door elkaar goed te leren kennen, voelen jullie telkens meer verbinding hoe langer deze ontdekkingsfase duurt.

Heb jij ook weleens gezonde twijfels?

1 reactie op Twijfelen is gezond

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.