2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Uitgesproken het beste

hardop uitsprekenJe gaat op het laatst alles geloven wat je denkt terwijl het helemaal niet waar hoeft te zijn. Tijdens een coachingsgesprek met een klant kwam dat als meest verstorende factor naar boven. Een relatie vinden gaat echt niet lukken als je er zelf echt niet in gelooft dat je een liefdevolle partner gaat ontmoeten. En dat is zo jammer.

Het blog Op de automatische piloot zorgde ervoor dat ik de afgelopen week ging letten op gedachten die mij niet helpen en die te vervangen door betere zinnetjes. Want onbewust sluipen ook bij mij aardig wat gedachtes binnen die mij niet helpen.

Het zou fijn zijn als die juiste, helpende gedachten allemaal automatisch binnenstromen zonder dat we onze gedachtes meer hoeven te corrigeren, want dat scheelt heel veel energie. Sneller resultaat krijg je als je die positieve zinnetjes hardop uitspreekt. Doordat je een extra zintuig inschakelt, krijg je  meer focus.

Je kunt ook fluisteren als je het raar vindt om in jezelf te praten. Of je kiest een moment uit dat je alleen bent, zoals in de auto. Als jouw onderbewuste je stellingen daadwerkelijk hoort, dan komen ze nog realistischer en dus sterker over. Je boekt daardoor nog meer resultaat.

Betreft het een voornemen dan kan je dat aan anderen vertellen waardoor het een serieuzere lading krijgt. Iemand anders kan je helpen herinneren aan je voornemen en je steunen als jij even een zwak moment hebt. Als je hulp wilt dan is het wel slim om erbij te vertellen hoe je graag geholpen wilt worden. Zo wil de ene af en toe een WhatsApp krijgen en de ander wil graag een knuffel komen halen als het moeilijk wordt om vol te houden.

Blijf je last hebben van belemmerende gedachten of emoties? De Workshop De eenvoud van het Loslaten van Gerrit van der Heide kan je helpen om je geluk en welzijn te vergroten.

Praat jij al tegen jezelf?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.