2012-03-26 header stoelen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Vakantieliefde

Heeft jouw vakantieliefde toekomst?

Voor de meesten is de zomervakantie nu voorbij. En bij warme zomers gaan zomerliefdes hand in hand. Intense liefdes, passionele avonturen die vaak binnen de kortste tijd doven. Je blijft met lege handen achter, maar wel met heerlijke herinneringen. En ook met nostalgische gedachten aan wat het had kunnen zijn. En met een handjevol verschrikkelijke twijfels: “waarom heeft het niet gewerkt?”

Relatie vinden in Drenthe of Groningen

Soms gaat het anders en groeien liefdes geboren onder de warme zomerzon op een brandend heet strand uit tot een serieuze relatie. Het worden liefdes voor het leven. Daarvoor is wel een basis nodig en mogen bepaalde ‘ingrediënten’, niet missen.

Het is belangrijk dat je die ingrediënten kent (en herkent), zodat je dan meteen de toekomst kunt inschatten met jouw zomerliefde. De ingrediënten staan hieronder. Het zijn allemaal tekenen aan de wand. Signalen die je meer vertellen over de onverwachte en overweldigende liefde die je onder invloed van het stijgende kwik beleeft. Of misschien al hebt beleefd… Het zijn signalen die je meer vertellen over de toekomst van jouw zomerliefde.

Is de persoon met wie je een heerlijke zomerliefde beleeft single of beleeft hij/zij met jou een avontuurtje?
Met andere woorden: is hij/zij misschien al getrouwd, verliefd of verloofd en ziet hij/zij jou als een welkome afwisseling? Het klinkt misschien logisch, maar toch is dit het meest belangrijke punt in de checklist. Dit zegt iets over zijn/haar aard: deze persoon heeft geen problemen met vreemd gaan. En denk maar niet dat jij hem/haar kunt veranderen…

Wat wil hij/zij van jou?
Ook dit lijkt logisch, maar toch is het belangrijk om hierbij stil te staan. Jullie hebben elkaar leren kennen, jullie vinden elkaar leuk en jullie hebben samen een aantal vakantiedagen door gebracht. Maar wat wil hij/zij nu eigenlijk? Wilde hij/zij alleen maar een vluchtige zomerflirt? Of is hij/zij echt verliefd? Heeft hij/zij misschien serieuze bedoelingen? Probeer hierachter te komen. Vraag het desnoods aan zijn/haar vrienden.

Vind jij hem/haar echt leuk?
Het is moeilijk om je eigen gevoelens te begrijpen zolang je op vakantie bent. De exotische atmosfeer, de zon, de warmte, iedereen is blij… Vakanties zijn als een vergrootglas. Ze laten een andere werkelijkheid zien: intenser. Vakanties zijn ook als een roze bril. Alles lijkt fantastisch. We raken enthousiast over personen die we gewoonlijk geen blik waardig zouden keuren. Probeer hem/haar objectief te bekijken. Bedenk of je hem/haar interessant zou hebben gevonden als je hem/haar bijvoorbeeld op je werk zou hebben ontmoet. Er zijn genoeg vrouwen en mannen bij thuiskomst zich afvragen hoe ze ooit voor deze persoon zijn gevallen…

Waar woont hij/zij? Dichtbij of ver weg?
Misschien zelfs in een ander land? Laten we ervan uitgaan dat je hem/haar echt leuk vindt en dat hij/zij serieuze bedoelingen heeft. Dan zijn we er nog niet. Op vakantie ontmoeten we mensen uit alle mogelijke landen. Een relatie met iemand uit een ver land heeft minder kans van slagen dan een relatie met iemand uit eigen land vanwege de afstand – tenzij één van de twee bereid is om te verhuizen. Liefde op afstand is moeilijk en vervaagt vaak in de tijd, ondanks de goede en oprechte voornemens van de allebei. Soms monden ze uit in pijnlijke relaties die langzaam doodbloeden.

Wat is zijn/haar cultuur?
Het is niet alleen een kwestie van geografische afstand, maar ook een kwestie van cultuur. Komt hij/zij uit een ander land, houd hier dan rekening mee. Want vaak gaat het op vakantie goed, maar worden de culturele verschillen pijnlijk zichtbaar als je elkaar daarna in zijn/haar of jouw land ontmoet. Ook al is één van de twee (of zijn jullie allebei bereid) om te verhuizen naar een ander land, toch zullen jullie met cultuurverschillen worden geconfronteerd. En die vormen nu eenmaal een moeilijke hindernis voor menige relatie, hoe innig en oprecht die ook is.

Hoe oud is hij/zij?
Ook het leeftijdsverschil is belangrijk. Het is een factor die we maar al te vaak onderschatten. Op vakantie gebeurt het vaak dat we verliefd worden op een ouder iemand. Eenmaal thuis kan het leeftijdsverschil een probleem worden. Niet altijd, maar wel vaak.

Blijf open staan voor de liefde
Het is niet de bedoeling om je af te schrikken. Ook tijdens vakanties kan je jouw liefde tegenkomen. Jouw partner kan immers je overal ontmoeten. Blijf openstaan voor de juiste partner!

Heb jij een aanvulling op dit rijtje of een leuke (of minder leuke) ervaring met een vakantieliefde? Deel ze via het venster hieronder.

Bron: http://www.trendystyle.net/relatie/vakantieliefde.html

1 reactie op Vakantieliefde

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.