2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Van droomvakantie naar droompartner

Het kan zijn dat je op vakantie jouw droompartner tegenkomt. Bedenk eerst hoe jouw droomvakantie eruit ziet. Laat jouw fantasie niet meteen door geld en tijd inperken. Bedenk waar je dan heen gaat, waar je overnacht en wat je allemaal wilt gaan doen. Kan je deze droomvakantie niet realiseren? Veel onderdelen van deze droomvakantie kan je vast wel uitvoeren. Nederland heeft immers ook leuke restaurantjes, mooie zwembaden, strandjes, een prachtige natuur, bijzondere dorpen, etc.

Als jij de dingen doet waar jij van geniet, kan je iemand tegenkomen die dat ook doet. Dan heb je al een overeenkomst met elkaar. Hoe meer overeenkomsten je hebt met elkaar, hoe groter de kans dat de relatie een succes wordt en blijft.

single en op vakantie

Natuurlijk zitten er nadelen aan alleen op vakantie gaan, maar laten we naar de voordelen kijken:

Zelf veel bepalen
Je kan zelf bepalen hoe je vakantie eruit ziet. Waar ga je naar toe, hoe lang blijf je weg en wat onderneem je. Je hoeft niet eerst te overleggen. Je doet het gewoon. Je hoef je geen zorgen te maken of anderen daar ook wel zin in hebben.

Mensen ontmoeten
Als je alleen op vakantie gaat, heb je meestal veel meer aanspraak dan wanneer je met anderen reist. Andere mensen die ook alleen reizen merken je sneller op en daardoor leg je makkelijk contacten met anderen. Maar ook de lokale mensen spreken je aan wanneer ze door hebben dat je een toerist bent en alleen reist.

Jezelf leren kennen
Als je alleen reist leer je jezelf beter kennen. Ook de minder leuke kanten van het reizen moet je alleen oplossen. Je hebt tijd om over van alles na te denken. Dat kan heel verhelderend zijn.

Wil je alleen op vakantie, maar durf je niet helemaal alleen te gaan? Kies dan voor een (single) groepsreis. Als vrijheid voor jou belangrijk is, kies dan voor een organisatie waarbij je niet constant het hele programma hoeft te volgen. Dan kan je ook alleen op stap wanneer je dat wilt.

Wat  zijn voor jou de voordelen van alleen op vakantie gaan? Wat zijn jouw ervaringen?

6 reacties op Van droomvakantie naar droompartner

 • Tineke 60:

  Al een behoorlijk aantal jaartje terug heb ik in het (kort)alleen reizen mijn eerste ervaring opgedaan. Ik vond dat ik dat gewoon moest kunnen en zodoende niet afhankelijk te hoeven zijn van anderen. ik ben begonnen met een paar dagen Vlieland in een hotel. Kwam mezelf wel behoorlijk tegen en ontdekte dat een hotel niet echt mijn ding was. Maar vond het toch wel zo leuk om dit te herhalen en ben op zoek gegaan naar leuke appartementjes. Vervolg komt later, laptop bijna leeg. Computeren is ook niet echt mijn ding. Op kantoor vind ik het eigenlijk al wel genoeg”:-) maar ja later volgt de rest dus.

  Groetjes, Tineke

 • Joyce:

  Beste Tineke, Bedankt voor jouw reactie. Als je alleen op vakantie gaat, kan je inderdaad behoorlijk jezelf tegenkomen. Ik kan daarover meepraten. Het werkte voor mij heel verhelderend. Ik ben benieuwd naar het vervolg van jouw ervaringen met appartementjes. Je houdt ons goed in spanning…. Groetjes, Joyce

 • Tineke 60:

  Vervolg (van 18 juli)

  Het is nu inmiddels al de 4e keer dat ik voor een midweek een leuk appartementje op Vlieland heb geboekt. Drie keer alleen en een keer deels met een vriendin. De afgelopen midweek (eind mei) zou er aanvankelijk ook voor een gedeelte een vriendin mee maar daar kwam “iets” tussen. Dus een midweek in m’n uppie op Terschelling. Het is me weer heel goed bevallen.

  De allereerste dag was nog wel even onwennig maar daarna was het weer helemaal leuk. Het klopt echt Joyce, dat gevoel van vrijheid dat je dan krijgt. Je kunt helemaal je eigen plan trekken en je dag helemaal naar eigen inzicht indelen. Wat ook regelmatig voorkwam dat er op een terras nog net een plekje in een rij vrij was en dan was het (na de vraag of dit vrij was) “plop” er tussen in. Ik heb nu ook weer hele leuke gesprekken gehad en leuke mensen ontmoet. Heb zelfs nog een adresje gescoord voor een privé-zomerhuisje die niet op de algemene markt is. Ga denk ik dit jaar dus weer een midweekje Vlieland 2013 boeken.

  Ook ben ik al vaak met m’n tentje aan het kamperen geweest. Dat tentje heb ik gekocht toen ik in 2010 via een andere organisatie een weekje vakantie heb geboekt. De mogelijkheden daarbij waren, of een week in een accommodatie (met één of twee andere vrouwen op een kamer), of op een daarbij behorende kleine privé-camping gaan staan. De maaltijden en de (iedere avond) feestjes waren gewoon in de accomodatie. Je kon er in een paar minuutjes vanaf de camping naartoe peddelen. Ik heb voor de camping gekozen en snel een tentje gekocht. Met dat tentje ben ik ook al verschillende keren kort alleen gaan kamperen, voornamelijk op Terschelling.

  Al met al het alleen-reizen bevalt me prima. Al vind ik het natuurlijk ook altijd leuk om met een vriendin of met een groep te gaan. Maar nogmaals alleen reizen is ook zeker een aanrader.

 • Joyce:

  Hoi Tineke,
  Ik begrijp dat je al behoorlijk gewend bent aan het alleen reizen en kamperen. Heb je tips voor singles die daar enorm tegenop zien?
  Groetjes, Joyce

 • Tineke 60:

  Tips? Nou ja, gewoon maar eerst een kort uitstapje uitproberen denk ik. En niet direct opgeven als het even allemaal nog niet zo leuk is. Ik heb zelf ervaren dat je er wel iets waardevols voor terug krijgt. Namelijk onafhankelijkheid. Het voelt zo goed om een plannetje te maken voor een uitstapje en daar dan ook verdere invulling aan te geven. Er onstaan dan soms hele leuke spontane dingen. Althans zo werkt het bij mij wel.

  En een dosis vertrouwen dat het wel goed komt allemaal is ook wel handig. Verder weet ik het ook allemaal niet hoor. Gewoon maar ervaren denk ik. Ik vind het ook altijd best nog wel een beetje spannend hoor.

 • Leuk om te lezen tineke.:

  Hallo Tineke.
  Leuk en bewonderingswaardig.
  Denk dat je dingen die je graag wilt.
  Ook zelf voor een groot deel kan uitvoeren.
  Als je er zelf maar achter staat.
  Kan je meer in het leven dan je voor mogelijk houd .
  Groetjes Luc .

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.