2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Van droomvakantie naar droompartner

Het kan zijn dat je op vakantie jouw droompartner tegenkomt. Bedenk eerst hoe jouw droomvakantie eruit ziet. Laat jouw fantasie niet meteen door geld en tijd inperken. Bedenk waar je dan heen gaat, waar je overnacht en wat je allemaal wilt gaan doen. Kan je deze droomvakantie niet realiseren? Veel onderdelen van deze droomvakantie kan je vast wel uitvoeren. Nederland heeft immers ook leuke restaurantjes, mooie zwembaden, strandjes, een prachtige natuur, bijzondere dorpen, etc.

Als jij de dingen doet waar jij van geniet, kan je iemand tegenkomen die dat ook doet. Dan heb je al een overeenkomst met elkaar. Hoe meer overeenkomsten je hebt met elkaar, hoe groter de kans dat de relatie een succes wordt en blijft.

single en op vakantie

Natuurlijk zitten er nadelen aan alleen op vakantie gaan, maar laten we naar de voordelen kijken:

Zelf veel bepalen
Je kan zelf bepalen hoe je vakantie eruit ziet. Waar ga je naar toe, hoe lang blijf je weg en wat onderneem je. Je hoeft niet eerst te overleggen. Je doet het gewoon. Je hoef je geen zorgen te maken of anderen daar ook wel zin in hebben.

Mensen ontmoeten
Als je alleen op vakantie gaat, heb je meestal veel meer aanspraak dan wanneer je met anderen reist. Andere mensen die ook alleen reizen merken je sneller op en daardoor leg je makkelijk contacten met anderen. Maar ook de lokale mensen spreken je aan wanneer ze door hebben dat je een toerist bent en alleen reist.

Jezelf leren kennen
Als je alleen reist leer je jezelf beter kennen. Ook de minder leuke kanten van het reizen moet je alleen oplossen. Je hebt tijd om over van alles na te denken. Dat kan heel verhelderend zijn.

Wil je alleen op vakantie, maar durf je niet helemaal alleen te gaan? Kies dan voor een (single) groepsreis. Als vrijheid voor jou belangrijk is, kies dan voor een organisatie waarbij je niet constant het hele programma hoeft te volgen. Dan kan je ook alleen op stap wanneer je dat wilt.

Wat  zijn voor jou de voordelen van alleen op vakantie gaan? Wat zijn jouw ervaringen?

6 reacties op Van droomvakantie naar droompartner

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.