2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Van fluisterboten en kano’s 8/10

kano varenOp zondag 8 oktober ontmoetten we elkaar in Café Dûke Lûk in Feanwaldsterwal. Deze activiteit kon eigenlijk alleen doorgaan met een aangenaam najaarsweertje en dat was het die middag ook!

De deelnemers druppelden binnen tussen 14.00 en 14.15 uur en dronken samen een koffie of glaasje fris binnen in Café Dûke Lûk. Omdat gastvrouw Nieske met ziekte kampte, konden we niet op het terras van haar nieuwe woning terecht. Beterschap nog Nieske als je dit leest!

Rond 15 uur liepen we met de eigenaar van het café mee naar de boten. Er waren fluisterboten en kano’s beschikbaar. De meesten stapten in één van de twee fluisterboten. We hadden een ervaren kano expert in ons midden: Oentsje, en die coachte Bart en ondergetekende door de eerste ongemakkelijke momenten in de kano heen. Ongemakkelijk, want de balans in een kano is precair en het is prettig wanneer het roeien op elkaar afgestemd is. Een mooie metafoor voor het bewaren van het evenwicht in een relatie. ;)

In de fluisterboten zat één van ons als een kapitein met de routekaart. Nu kun je niet zoveel kanten uit op het water daar, behalve het rondje rechtsom nemen of linksom. Bart en ik namen het rondje rechtsom met de kano, maar de fluisterboten met de routekaart en de koffie gingen linksom, dus zo kwam het dat Bart en ik rechtsomkeert moesten maken om bij de boten en de koffie in de buurt te blijven.

Singles op watersingles in Friesland

Op een mooi plekje zijn we gestopt voor een picknick met een kopje koffie, thee of water met een plak friese koek erbij. Het was goed toeven in het zonnetje, maar we moesten ook weer verder; dus stapte het merendeel van de dames kloek in de eerste fluisterboot met stuurman Rients.

Rients deed zijn werk prima: ze gingen met volle kracht vooruit en waren niet bij te houden door de kanoërs en de tweede fluisterboot. Gelukkig dat Oenstje snel kon roeien, zo kon zij ze inhalen en vragen of ze wilden wachten op ons. Want wij hadden intussen nog wat oponthoud in verband met nog een wissel: ondergetekende kreeg last van spierpijn in de armen en zo kwam het dat Lamkje bij Jouke in de kano stapte en ik ook nog even op een fluisterboot zat met Bart en Jan.

De eerste fluisterboot met stuurman Rients kwam terug varen om poolshoogte te nemen. Toen ze zagen dat alles in orde was, gingen ze er weer als een stoomboot vandoor. ;) Bart, intussen aan het roer van de tweede fluisterboot, wierp zich op als achterwacht van de kano’s met Oentsje in de eenpersoonskano en Jouke en Lamkje in de tweepersoonskano.

We voeren door het mooie groene landschap en legden onze boten aan bij café Dûke Lûk, waar de bbq top was voorbereid en op ons stond te wachten.

Het vlees smaakte prima en was goed verzorgd met lekkere frietjes en sausjes. We hadden zo een gezellige afsluiting van een leuke middag op het water waarbij ook Cupido zich liet zien.

Het was een heel geslaagde middag en rond een uur of 19 vertrokken we allemaal weer naar huis.

Deze activiteit zullen we zeker gaan herhalen in het voorjaar van 2018!

Tot ziens, hartelijke groet, Tjitske Bergema

2 reacties op Van fluisterboten en kano’s 8/10

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.