2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Van gemis naar verlangen

Gemis en verlangenEen perfecte jeugd heeft bijna niemand gehad. Als je terugkijkt dan is er vast wel iets wat je gemist hebt. Dat kan variëren van het ervaren van onvoldoende liefde tot echt gezien en gehoord worden. Of extremer, zoals het gevoel van ongewenst te zijn of zelfs mishandeld te worden.

Kinderen zijn gelukkig behoorlijk flexibel en weten goed te overleven. Gemis aan liefde, veiligheid en geborgenheid laat zich niet wegstoppen. In de overlevingsstand door blijven gaan maakt niemand gelukkig.

Hoe ga je om met gemis? Het begint met aanvaarden waar je vandaan komt en erkennen wat je hebt gemist en dit een plek te geven.

In je huidige leven kan je ook gemis ervaren. Je mist nu wellicht een liefdevolle partner of leuk werk of een hartsvriend(in), etc.. Je wilt niet blijven hangen in gemis. Helaas kijken we meestal vaker naar wat er níet is, in plaats van wat je er aan kunt doen.

Daarom is het beter om te focussen op verlangen in plaats van op gemis. Het verlangen gaat over het hier en nu en over de toekomst. Vanuit verlangen kan je gaan bedenken wat jij werkelijk wilt, wat jouw behoeftes zijn.

“We kunnen niet verlangen naar wat we niet kennen.” (Voltaire)

Achter elk gemis zit altijd een verlangen. Een verlangen omdat je nu niet echt gelukkig bent met hoe het nu gaat en hoe je dat graag anders wilt. Waar wil jij heen?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.