2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Vastzittende remmen deblokkeren

open voor de liefdeVorige week schreef ik het blog over Rem op de liefde. Met de rem erop een relatie aangaan maakt het lastig om verbinding te maken. Ik begrijp wel als je door ervaringen terughoudender bent geworden. Je wilt niet wéér in dezelfde valkuilen stappen als in het verleden. Door te beseffen dat je wijzer bent geworden en kunt vertrouwen op jezelf, kan je je wel openstellen zodat de ander jou goed kan leren kennen.

Merk je dat je houding gesloten is (armen over elkaar bijvoorbeeld) en je duidelijk veel afstand creëert. Zodra je je bewust wordt van dit gedrag, kan je er wat aan doen. Neem een wat actievere luisterhouding aan en haal je beschermende armen van je borst vandaan. Je komt zo enthousiaster, leuker en benaderbaarder over. Zit het in je systeem om telkens weer een gesloten of defensieve houding aan te nemen, dan kost het tijd om dit te veranderen. Het begint met er veel op te letten en je lichaamshouding meteen te veranderen in een open houding zodra je merkt dat je je afsluit.

Word je ook bewust van elke keer dat je onnodig twijfelt, naar negatieve puntjes zoekt en onnodig op de rem gaat staan. Elke keer dat je je hiervan bewust bent, doe je iets om het om te zetten in iets positiefs. Denk terug aan iets fijns tussen jullie, zoek overeenkomsten, focus op positiviteit. Kijk maar wat voor jou werkt. Wat ook heel goed kan werken is erom lachen. Denk maar aan de remsporen die je aan het maken bent ofzo. Als je visueel ingesteld bent, werkt dat wellicht voor jou super.

Zodra je begint met piekeren, dan ben je meer aan het denken dan aan het voelen. Wat je dan kunt doen, is in je lijf ontdekken waar je iets voelt. Waar voel je de rem in je lichaam? Deze vraag leidt je weg van het onnodig twijfelen. We beredeneren vaak om maar niet te voelen. Uiteindelijk willen we allemaal verbinding voelen en dus is dat denken minder van belang dan ons gevoel.

Succes met het loslaten van de onnodig blokkerende remmen!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.