2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Verander je gedachten door affirmaties

Elke dag hebben we behoorlijk veel gedachten. Het schijnt dat de meeste gedachten negatief zijn. Probeer hier maar eens op te letten bij jezelf. Misschien komen onderstaande gedachten je zelfs bekend voor.

“Ik word vast zenuwachtig en onzeker tijdens een date.”
“Ik ben niet mooi genoeg.”

Je hebt het doorgaans niet in de gaten maar Affirmatiezonder dat je het beseft, beïnvloeden deze gedachten je . Bijvoorbeeld je gedrag ten aanzien van andere mensen en ook jouw uitstraling is waarschijnlijk een regelrechte reactie op je gedachten. Gedachten zijn bijzonder krachtig en daarom is het juist zo mooi dat je de negatieve gedachten effectief kunt ombuigen naar positieve gedachten. Affirmaties zijn positief geformuleerde zinnen. Door deze voortdurend te herhalen, versterk je je levensdoelen. Dus in plaats van negatieve gedachten te hebben, zet je bewust geformuleerde positieve gedachten in. Bijvoorbeeld:

“Ik ben het waard om gezien te worden.”
“Ik ben leuk gezelschap voor andere mensen.”
“Ik ben in staat om van mijn huis een gezellige uitnodigende ruimte te creëren, waar anderen zich ook thuis voelen.”

Door je hoofd te vullen met positieve zinnetjes breng je daadwerkelijk veranderingen in je leven aan. Als je vaak genoeg iets herhaalt, ga je er in geloven. Door ze bewust en op een positieve manier te gebruiken en regelmatig te herhalen verander je je gedachten over jezelf – en dus ook je leven.

Want als je denkt dat je iets kunt, dan trek je als het ware de energie naar je toe om het te kunnen.

positief denken

“Ik ben er klaar voor om een relatie aan te gaan.”
“Mijn lijf is prachtig”
“Ik sta open voor nieuwe dingen in mijn leven”

Ikzelf maak al een aantal jaren gebruik van affirmaties. Mij helpen ze door lastige situaties heen. Dan merk ik dat ik een stuk rustiger wordt en daardoor iets mij makkelijker afgaat. Ik wens jullie veel plezier en succes bij het maken van affirmaties. Uiteraard ben ik benieuwd naar je ervaring.

Geschreven door Jeanine Janssen

5 reacties op Verander je gedachten door affirmaties

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.