2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Verkoopfouten

ID 4520100 © Theodor38 | Dreamstime.comNet na Sinterklaas schreef ik de blog  Moet je jezelf verkopen? Dat ging toen over hoe je over jezelf praat. Alleen maar alles over jezelf minder mooi maken, is niet aantrekkelijk. Je wilt jezelf immers niet uit de markt prijzen.

Het andere uiterste is als iemand indruk probeert te maken door te vertellen dat hij/zij de beste partner is. Niemand wil het gevoel hebben dat iemand zich écht zit te verkopen.

Om jezelf prettig te “verkopen” moet je natuurlijk niet alleen maar over jezelf praten. Dit is een grote valkuil. Deze situatie ontstaat als de ene de vragen stelt en de ander alleen maar de vragen beantwoordt. Dan lijkt het op een interview. Alleen uitgebreid antwoord geven is niet voldoende.

Iedereen vindt het leuk als een ander interesse toont en dat doe je het beste door vragen te stellen. Nieuwsgierig zijn is helemaal niet raar en wordt zelfs op prijs gesteld, tot op zekere hoogte.

Vraag ook gerust door. Als je elkaar niet goed kent, dan kun je nog niet gedachten lezen. Het gaat vaak mis doordat iets verkeerd wordt geïnterpreteerd.

Wil je een goede indruk maken, probeer dan er achter te komen of jij wel degene bent waar hij/zij naar op zoek is.

Welke vragen kan je volgens jou het beste stellen? Ik ben benieuwd!

1 reactie op Verkoopfouten

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.