2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Verliefd op…

Nadelen DatingsitesHerken je dit gevoel? Je hebt bijvoorbeeld op een datingsite of Facebook een foto gezien van iemand en je vindt deze persoon heel bijzonder. Je komt in gesprek via de chat, WhatsApp, mail, etc. en je leert elkaar dus digitaal kennen. Het voelt al snel vertrouwd, jullie delen van alles en nog wat met elkaar en je krijgt een band waardoor je niet meer het gevoel hebt dat je aan het mailen of chatten bent met een vreemde.

Na nog een paar weken begin je gewend te raken aan de leuke berichtjes, misschien wel vergezeld met af en toe een foto. Je verheugt je om regelmatig weer een bericht te krijgen en na een paar maanden wil je hem/haar toch echt ontmoeten. Je voelt je echt aangetrokken door de persoon waarmee je contact hebt, je merkt dat je een glimlach op je gezicht krijgt als je weer een nieuw bericht ontvangt.

Het wordt na al die tijd van digitaal contact echt tijd om elkaar te ontmoeten. Dus laat je de ander weten dat je graag een keer wilt afspreken. Nu wordt het wel heel spannend. Wil de ander jou ook ontmoeten? Natuurlijk! Het contact voelde toch heel goed? Jullie voelden toch beiden die band en jullie kennen elkaar nu super goed door alle berichtjes. Voel je de kriebels in je buik? Je voelt je verliefd! Je gaat mogelijk jouw levenspartner zien!

Hopelijk gaan jullie nu echt met elkaar kennismaken. Soms heeft de ander koudwatervrees of een ander excuus om elkaar niet in het echt te willen zien. Laten we van het positieve scenario uitgaan; jullie spreken af en … zien elkaar, horen elkaars stem voor het eerst, ruiken elkaar (dat gaat vanzelf, je hoeft daar helemaal niet op te letten). En? Het kan geweldig zijn!

Helaas valt de ontmoeting vaak enorm tegen. Maar hoe kan dat dan? Je voelde toch die band, de vlinders in je buik? Grote kans dat je nu een enorme dip krijgt, liefdesverdriet. Onbewust had je van alles en nog wat zelf ingevuld van de ander en dat invullen doe je met positieve dingetjes. Je kunt daar niets aan doen, behalve elkaar veel sneller in het echt ontmoeten. Met professionele relatiebemiddeling heb je een grotere kans om écht verliefd te worden.

Herken je de digitale verliefdheid? Wat doe je na zo’n ervaring, pak je het anders aan?

4 reacties op Verliefd op…

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.