2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Verliefd!

verliefddheidIk weet nog heel goed hoe het was om verliefd te zijn. De hele dag dacht ik aan HEM; bij het opstaan, tijdens het eten, naar mijn werk toe, op mijn werk, etc.. Mijn hele leven leek om HEM te draaien.

Een tijd lang was ik verliefd op een jongen die ik elke week bij dansles zag. Een mooie, blonde, lange jongen die niet zo goed kon dansen, maar dat was totaal niet belangrijk. Als hij mij maar vroeg om de dansvloer op te gaan! Via via kwam ik te weten hoe oud hij was, waar hij werkte op zaterdag en waar hij woonde. Hierna fietste ik regelmatig even langs zijn huis om een glimp van hem op te vangen. En als het even kon liep ik langs de winkel waar hij werkte om te kijken of ik hem zag. Ik heb nooit durven vragen of hij mij ook leuk vond….

Niet al mijn verliefdheden liepen op niets uit. Op diverse vriendjes ben ik verliefd geweest. Heerlijk om hand in hand door de stad te zwerven, uren te zoenen (spierpijn!), veel aan hem denken en dan vlinders in de buik voelen, zoveel mogelijk bij elkaar willen zijn etc.. Verliefd zijn en weten dat het gevoel wederzijds is, is geweldig!

Mijn hele leven draaide om HEM tijdens die verliefdheid. De gewone andere dingen gingen wel door, maar met HEM op de voorgrond. Verliefdheid in die vorm hou je niet lang vol. Sommige mensen zeggen dat ze altijd verliefd zijn gebleven op elkaar. Ik heb het zelf niet meegemaakt. Die overweldigende verliefdheid gaat meestal over in iets anders. Een gevoel dat je weet dat je op de andere kunt bouwen, nog steeds graag bij elkaar bent, etc.. Het uren zoenen verdwijnt toch wel en de vlinders ook. Het is bijna niet mogelijk om zoveel aan elkaar te blijven denken tijdens de rest van de relatie. Veel tijd en energie steek je in die verliefdheid en deze bronnen zijn beperkt. Na een tijdje wil je ook wel eens die scriptie afmaken, een boek lezen, aandacht geven aan je kinderen, met een vriend(in) bijpraten, noem maar op. Als je weet dat de relatie goed zit, dan is de verliefdheid over gegaan in LIEFDE.

Het gevoel om verliefd te zijn is zo heerlijk dat sommigen hieraan zo ongeveer aan verslaafd zijn geraakt. Ze worden verliefd en na een tijdje is het lekkere gevoel weg.  De kriebel in je buik, je hart die telkens een sprongetje maakt, de aandacht die je krijgt…. Zodra het gevoel van verliefd zijn wegebt, verbreken sommigen de relatie vanwege de simpele reden dat “het gevoel” er niet meer is. Deze mensen denken dat verliefdheid hoort bij een relatie en hebben geen weet dat liefde ook mooi is. Ze weten niet hoe om te gaan in een relatie na de beginfase.

Wat doe je als de verliefdheid er niet meer is? Ben jij iemand die het liefste altijd verliefd is? Of is liefde bij jou net zo fijn als verliefd zijn?

2 reacties op Verliefd!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.