2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Verslag Bos en duin 7/5

uit comfortzoneNet iets te koud voor de geplande Blote Voeten wandeling, maar toch geweldig wandelweer om de Grote bos en Duinroute van 10 km te gaan lopen met schoenen aan. Bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold vonden alle 14 deelnemers elkaar op het terras in het zonnetje. Mijn jas had ik die dag niet meer nodig.

Rond half twee had iedereen wat gedronken en gingen we richting het bos over een verhard pad dat al snel overging in een zandpad. Gelukkig had iedereen goede wandelschoenen aan en door het gezellige gezelschap viel het lopen in het mulle zand wel mee. We volgden eerst de witte route en bij de splitsing naar de rood/witte route was de keuze om de rest van de 10 km te lopen of om de route in te korten tot 5,3 km door de witte route te blijven lopen. Het stel dat achterop liep koos voor de korte variant.

Kale DuinenInmiddels liepen we tussen de schapen met de vele lammetjes en zagen we wat zandduinen met af en toe een boom. Bij de uitkijktoren namen we even pauze op de bankjes onder bomen bij een paar schapen. We deelden met elkaar de meegebrachte dadels, snoepjes en koekjes en vervolgden de rode route langs een paar idyllische vennetjes inclusief het bij het perfecte plaatje passende lammetje met moederschaap. Daar lagen een heel stel omgevallen loofbomen bij in de buurt. Te hoge waterstand?

Na de Kale Duinen liepen we het bos weer in bij de witte route. Fijn om weer vaste grond onder de voeten te hebben na alle zandpaden. De groep liep goed door en 2,5 uur na vertrek stonden we weer op het terras bij het Buitencentrum om daar nog even na te praten onder het genot van een drankje samen met het stel dat net terug was van de kortere route.

Drie singles kon ik overhalen om samen op de wip te klimmen. Samen hadden we veel plezier. De rest bleef lekker genieten in het zonnetje. Een deel van de groep ging samen in Appelscha een hapje eten en de rest nam afscheid van elkaar.

1 reactie op Verslag Bos en duin 7/5

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.