2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Verslag Sunset Cruise 10/7

SSC zeilschip Bounty Bij de loopplank van zeilschip Bounty werden we welkom geheten. Na het desinfecteren van de handen en het scannen van onze temperatuur liepen we met een welkomstdrankje de kajuit in. Kapitein Alex vertelde ons over zijn Brigantijn en daarna werden de trossen los gegooid. We voeren de Batavia Haven uit en het Markermeer op.

De afgelopen dagen was de nodige regen gevallen en daarom waren we erg blij met het zonnetje. De zeilen werden gehesen. Sommigen hielpen erbij en anderen kozen ervoor om lekker te relaxen op de zitzakken aan dek of op de banken. Al snel werden de bestelde warme snacks rondgebracht die we ons goed lieten smaken.

Lekker genieten tijdens uitjeSingles ontmoeten elkaar

Eerst zeilden we aan de wind en nu werd de koers gewijzigd naar halve wind zodat ook de dwarsgetuigde zeilen bijgezet konden worden. Met nauwelijks wolken was het een prachtige zonsondergang. We zeilden daarna weer terug en daarmee hadden we een mooie route in de vorm van een driehoek die helemaal te bezeilen was. Het laatste stuk stond één van de deelnemers achter het roer om het schip terug te varen terwijl de kapitein een oogje in het zeil hield.

Zeilen op BrigantijnZeilen op romantisch schip

Het werd iets frisser en met een deken heel goed te doen. De buitenlichten gingen aan op het dek en wat muziek zorgde voor een aangename sfeer.

Bij het naderen van de haven werden de zeilen gestreken. We legden aan en de loopplank werd weer voor ons neergelegd. Het gezelschap nam afscheid van elkaar na een geslaagd uitje. Een paar single deelnemers hadden de “Bounty-smaak” te pakken en boekte meteen een tochtje naar de Marker Wadden!

1 reactie op Verslag Sunset Cruise 10/7

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.