2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Workshop Met jezelf verbonden voelen 15/12

Bert Stoop schreef zelf het verslag van de try-out van de workshop die hij gaf bij hem thuis in Groningen:

Contact maken kent een optimum en een balans. Je kunt te ver gaan en te weinig doen. Wanneer voel je in een contact verbonden, met jezelf of met en ander en is er een volgorde?

Aanwezig op de eerste workshop zijn Joyce Boerkoel van IndiviDuo en twee mannen en een vrouw die allen eerder de workshop Belemmerende Overtuigingen hebben gedaan. Na een korte voorstelronde bespraken we met elkaar het motief van deelname en de verwachtingen. Net als bij de andere workshops is evenwaardigheid het uitgangspunt. Er is geen deskundige, maar wel een gespreksleider die doorvraagt en die de lijn van het gesprek vasthoudt en iedere deelnemer aan de beurt laat komen.

De opzet verschilt van de andere twee workshops door het gebruik van metaforen en omkering. Deze maken de ongrijpbaarheid van het onderwerp – “verbonden zijn” is wat anders dan “verbonden voelen”- voorstelbaar en acceptabel. Bijvoorbeeld helpt het bij het maken van contact dat je je ook bewust bent van hoe en wanneer je weer uit contact gaat?

Het eerste uur gingen de gesprekken vanzelf en in het tweede uur werden de metaforen besproken. Een voorbeeld is de analogie met het toneel door Eckhart Tolle toen hij zichzelf confronteerde met de vraag waarom hij niet meer met zichzelf kon leven.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.