2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Verwachtingen, teleurstellingen en dromen

verwachtingenVaak heb ik allerlei verwachtingen en die komen zelden uit. Die verwachtingen zijn mijn persoonlijke hersenspinsels over hoe ik wil hoe een ander reageert en hoe dingen lopen. Aangezien mijn verwachtingen alleen maar van mij zijn, leiden ze maar al te vaak tot teleurstellingen.

Kom je in contact met iemand waarvan je verwacht samen iets moois mee op te kunnen bouwen, dan heb je grote kans dat je allerlei verwachtingen hebt die de ander niet waar maakt. Je kunt anderen immers niet veranderen tegen hun wil in.

Helemaal zonder verwachtingen leven wordt moeilijk. Toch kan je het aantal teleurstellingen wel wat beperken. Om te beginnen is het goed om open te staan dat niet alles gaat zoals je gewend bent. Iedereen is immers anders en heeft andere gewoontes, gebruiken en ja ook andere verwachtingen.

Kom je net uit een geweldige relatie, dan is het logisch dat je weer zo’n zelfde geweldige relatie wilt. Je zoekt een kloon en dus een speld in de hooiberg. Geef jezelf tijd om te rouwen om het verdriet dat de geweldige relatie er niet meer is. Daarna kan je pas echt openstaan voor een nieuwe liefde, die anders is.

Ook als je uit een minder fijne relatie komt, ga je verwachtingen over een nieuwe relatie ontwikkelen. Om die oude pijn te voorkomen, is de kans aanwezig dat je een superlange eisenlijst gaat opstellen. Zo voorkom je dat je weer teleurgesteld wordt. Jouw verwachtingen voor een nieuwe relatie zijn dan onrealistisch hoog. Ook hier kost het tijd om de ergste wonden te laten helen. Daarna weet je dat je geleerd hebt van deze ervaring. Je kunt vertrouwen op je gevoel; als je weer iemand tegenkomt die niet bij je past, dan weet je dat. En zie je dat niet direct, dan ga je daar snel genoeg achter komen. Zorg dat je iemand ontmoet die dezelfde dromen heeft als jij!

Verwachtingen kunnen ook ontstaan als je al een tijdje in een relatie zit. Als dit eenzijdige verwachtingen zijn, dan is de kans weer groot op teleurstellingen. Ga je echter samen dromen over hoe jullie de toekomst willen zien, dan worden de verwachtingen door jullie beiden gedragen mits jullie dezelfde dromen dromen . Zodra jullie hetzelfde voor ogen hebben, willen jullie elkaar niet teleurstellen. Dromen geven hoop en zorgen voor een liefdevolle manier van denken.

2 reacties op Verwachtingen, teleurstellingen en dromen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.