2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Vinden versus zoeken

Vinden versus ZoekenJe vindt als je stopt met zoeken. Veel singles zijn op zoek naar een passende partner. Natuurlijk is het goed om je ogen open te houden, want anders zie je hem of haar nooit staan. Het klinkt toch anders als je zegt dat je je partner gaat zoeken of gaat vinden. Spreek je dit laatste uit of denk je dit, dan geloof je automatisch dat je partner bestaat. Je weet dat je partner al ergens rondloopt en nu ga je je inspannen om deze bijzondere persoon tegen te komen.

Ik zie een groot verschil tussen het zoeken of het vinden van een partner. Het zoeken klinkt voor mij als een proces zonder einde. Het vinden klinkt voor mij veelbelovender en gaat je resultaat opleveren.

Een zoekproces heeft heel veel beperkingen. Je moet weten wie je zoekt en dus ga je die persoon haarfijn omschrijven in je gedachten of misschien zelfs wel op papier. Hoe lang, hoe dun, hoe jong, hoeveel kinderen, welk karakter, geloof, gezondheid, noem maar op.
Heb je al ervaring opgedaan in je zoektocht en was dat positief? Dat kan bij een overleden partner en/of een geweldige partner die je nooit hebt kunnen vergeten. Dan kan je je hierdoor beperken in je zoektocht. Je wilt weer iemand in je leven die aan ál die punten voldoet. Dus je zoekt die ene speld in de hooiberg.
Heb je een nare ervaring opgedaan in je zoektocht? Dat kan bij het daten zijn gebeurd of door een relatie die niet werkte. Dan wil je niet wéér zo’n persoon in je leven en dus ga je iemand zoeken die niet op je die persoon leek.

Als je gaat vinden in plaats van zoeken, stel  je je open om anderen te ontmoeten. Kom je iemand tegen, dan ben je niet bezig of alle eigenschappen van de ander wel 100% overeenkomt met jouw eisenlijst voor de ideale partner. Je vertrouwt op je gevoel dat het wel goed komt.
Je gaat jouw partner vinden en dus ga je zorgen dat je de ander tegenkomt. Je gaat extra kansen creëren door bijvoorbeeld vaker erop uit gaan, je ogen goed open houden en je inschrijven bij een relatiebureau om meer singles te ontmoeten.

Start je het vindproces?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.