2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Visualiseren naar Relatie

visualisatieVoor veel mensen klinkt visualisatie best zweverig. En ik kan me daar alles bij voorstellen… Haha…dat gezweef visualiseerde ik meteen nadat ik dat laatste tikte!

Ik weet dat visualisatie werkt als een tierelier. Onlangs was ik aan het trainen op de sportschool en ik zag een vrouw die vanuit stilstand op een behoorlijk hoog blok wilde springen als oefening. Ik zag haar worstelen; ze wilde springen maar kon het niet. Ik sprak haar aan en vroeg “waarom durf je de sprong niet te maken”. Ze antwoordde “ik ben bang om met mijn voeten net naast het blok te landen in plaats van er bovenop”. Ik stelde haar voor om de sprong eerst te visualiseren. Vervolgend maakte ze een perfecte sprong in haar gedachten zag ik, want ze had haar ogen dicht en keek daarna blij. “En nu springen!”, riep ik. Ze sprong perfect bovenop het midden van het blok.
Geweldig dat een korte visualisatie al zoveel kan doen.

Hoe werkt dat visualiseren dan?

  1. Je verlangt naar iets en van het gewenste doel maak je een plaatje in je hoofd. Misschien lukt het je zelfs om er een bewegend beeld bij te maken.
  2. Zorg dat het doel wel realistisch is anders is het visualiseren zonde van je tijd.
  3. Stel dat je je doel hebt bereikt, hoe voelt dit dan? Juist het positieve gevoel geeft je meer energie om je doel te bereiken. Je bent blij, geniet, enthousiast, gelukkig, tevreden, etc.. Hoe sterker deze emotie is, hoe makkelijker het is om je doel te bereiken.
  4. Nu ga je aan de slag door goed geconcentreerd een zo duidelijk mogelijk beeld meerdere voor de geest te halen en de bijbehorende positieve emotie erbij te voelen.
  5. Alleen visualiseren en verder niets doen, brengt je niet ver. Je moet ook in actie komen, de sprong maken!

Een voorbeeld:

  1. Je wilt een relatie.
  2. Beperk je niet teveel door niet teveel onrealistische gedachten over leeftijd, uiterlijk, etc..
  3. Je stelt je voor dat je hem/haar al in je leven hebt en dat je elkaar weer ontmoet en een heerlijke knuffel krijgt. Dat gevoel maakt je zielsgelukkig en blij.
  4. Een week lang voor het slapen gaan denk je aan die heerlijke knuffel met jouw nieuwe partner en voelt wat die knuffel bij je oproept.
  5. Bedenk waar je je partner allemaal kunt tegenkomen. Hoe kan jij het geluk een handje helpen? Kan het zijn dat jouw toekomstige vriend(in) naar een bepaald concert gaat, meedoet aan een georganiseerde wandeling, zich heeft ingeschreven bij een relatiebureau? Doe daar iets mee!

Is het nodig om iets heel anders te doen om de partner te vinden die je wilt? Misschien wil je iemand die bijvoorbeeld geen rugzakje heeft of geen buikje heeft. Kijk dan eerst of je zelf geen rugzakje of geen buikje meer hebt. Kom indien nodig in actie. Zorg dat je klaar bent voor een relatie.

Heb jij al een keer iets bereikt met visualiseren? Zou je dat met ons willen delen?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.