2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Vleeskeuringen

Lunch in the Dark“Lunch in the Dark is niets voor mij! Ik wil iemand zien, dan pas weet ik of er een klik is” zegt een man die graag weer een lieve vrouw in zijn leven wil. Ik antwoord: “Ja dat begrijp ik wel. Natuurlijk wil je ook zien met wie je praat en elkaar in de ogen kunnen kijken.

Tegenwoordig wordt zoveel alleen op uiterlijk gekeken of iemand leuk is, dat de rest er bijna niet meer toe lijkt te doen. Het heeft veel weg van een vleeskeuring. Die ene foto, die eerste blik… er moet meteen een klik zijn of niet en dat is toch zo jammer. Zo is het idee ontstaan voor Lunch in the Dark.

Wat nou als je die eerste indruk wat langer kan rekken en je wat meer tijd hebt om een mening te vormen over hoe iemand overkomt. Daarom krijg je met relatiebemiddeling nooit een foto te zien vooraf. Heb je een foto gezien, dan heb je je eerste indruk al gevormd en is het moeilijk om nog open te staan voor de andere indrukken die je nodig hebt om te weten of de match geslaagd is. Je vult automatisch het plaatje verder in. Bovendien zoek je onbewust naar bevestiging van die eerste indruk.

Stel dat je eerst een stem hoort. Een stem die wat met je doet. Dan krijg je een hand van deze persoon. Hoe voelt die hand: warm/koud, zacht/stevig. Normaal ben je niet zo bewust bezig met hoe iemand aanvoelt en hoe iemand klinkt.

Je maakt kennis zonder dat je iemand keurt op uiterlijk: Is ie mooi, misschien wel té mooi? Misschien net iets te klein, te dik, teveel make-up, te weinig make-up, baardje wat je niet zo mooi vindt, de haren niet helemaal volgens de laatste mode geknipt, etc.. Laten we gaan eerst kennismaken met elkaar zonder dat je een oordeel kan vestigen over hoe iemand eruit zien. Dat is de functie van Lunch in de Dark. Eerst écht iemand leren kennen voordat je je mening direct al vormt.

En natuurlijk is het ook belangrijk hoe iemand eruit ziet. Uiteindelijk moet het hele plaatje kloppen. Daarom gaan de lichten aan na de lunch en zie je iedereen die je hebt gesproken. Je kan met iedereen napraten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Na afloop van deze middag heb je in ieder geval lekker gegeten, wat leuke gesprekken achter de rug, waarschijnlijk veel lol gemaakt in het donker en wie weet of Cupido ook erbij is ….”

Ik vraag hem om mij een hand te geven met gesloten ogen en daarna geven we elkaar gewoon een hand. Ik zie dat onze handdruk met gesloten ogen hem raakt. Misschien gaat hij ook mee naar deze bijzondere lunch.

Wil jij ook ontdekken of je een klik kunt ervaren door de focus te leggen op andere zintuigen dan gebruikelijk? Aanmelden kan uiterlijk tot en met 14 november: https://individuo.go-out.nl/activiteit/16159/lunch

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.