2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Vluchtig Verliefd?

Vluchtige verliefdheidTijdens coaching sessies kreeg ik afgelopen week van verschillende personen te horen dat zij zich afvroegen of de prille relatie wel goed zat omdat de verliefdheid al zo snel voorbij was gegaan.

De vlinders in je buik, met je hoofd in de wolken lopen en bruisen van energie – kortom verliefd zijn – is een bijzondere fase. Het is nodig om binding te krijgen, om elkaar goed te leren kennen. Je wilt zo vaak en zoveel mogelijk bij elkaar zijn. Vrienden, familie, hobby’s, werk vind je even niet zo belangrijk.
Je kan niet altijd in die roze wolk blijven hangen lijkt mij omdat je gewone leven wat verwaarloosd wordt als je hevig verliefd bent.

Toch beweren sommigen dat ze tijdens de hele relatie verliefd waren tot de dood hun scheidde. Het klinkt geweldig, maar ik denk echt dat die verliefdheidsfase is overgegaan in een gevoel van “houden van”. Ook dan kan je nog af en toe een vlindertje in je buik voelen.

Hoe zit het dan met die mensen waarvan die verliefdheid zo snel voorbij ging? Het kan natuurlijk dat ze niet bij elkaar pasten, dat ze inzagen dat er nauwelijks overeenkomsten waren, dat ze in een andere levensfase zaten, andere normen en waarden hadden, etc.. Dit heb ik gecheckt en was in deze gevallen echter niet het geval. Ook ergerden ze zich niet aan de ander en ze waren eigenlijk wel heel tevreden met de prille relatie.

Het gevoel van verliefdheid duurt de ene keer langer dan de andere keer. Hoe vaker je contact hebt met elkaar, hoe beter je elkaar leert kennen.  Ik denk dat het aantal contactmomenten tegenwoordig in relaties zo sterk is toegenomen door WhatsApp, telefoon, Skype, de echte ontmoetingen etc.., dat je snel vertrouwd met elkaar raakt. Als je dat vergelijkt met hoe het vroeger ging… Ik kan me nog herinneren dat ik mijn vriend elk weekend zag en we tussendoor nog een liefdesbrief aan elkaar stuurden!

Maak je dus geen zorgen als de verliefdheid wat korter duurt.

Nu ben ik wel nieuwsgierig: Hoe lang duurt verliefdheid bij jou?      

1 reactie op Vluchtig Verliefd?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.