2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Voegt een relatie voldoende toe?

Meerwaarde relatieJe leven is nu goed zo en je twijfelt of een relatie je gelukkiger maakt. Herken je deze gedachte? Ik begrijp je twijfels. Je weet natuurlijk nooit hoe een relatie gaat verlopen. Het is altijd afwachten hoe het gaat tussen jullie, of de relatie stand houdt, of je smoorverliefd wordt, of je heel veel overeenkomsten hebt, of je veel misverstanden gaat krijgen of dat je elkaar altijd perfect aanvoelt, etc.. Garanties krijg je nu eenmaal niet in het leven, en zeker niet in je liefdesleven.

Je weet wat je nu hebt je hebt geen idee hoe het leven eruit gaat zien als je een partner hebt. Deze gedachte weegt voor sommigen zo zwaar dat ze liever alleen blijven en zichzelf tot Happy Single verklaren. Zeker als een eerste date tegenviel dan ligt opgeven voor de hand. Je wilt een ander niet meer teleurstellen en eigenlijk ook jezelf niet meer. Als je heel erg begaan bent met een ander dan kan het moeilijk zijn om te zeggen dat je een relatie samen niet ziet zitten. Met welke mindset kan je dan het beste een volgende date aangaan?

Om een passende partner te vinden moet je bij jezelf blijven. Je kunt geen relatie aangaan met iemand als je de ander totaal niet zoenbaar vindt, als je nauwelijks overeenkomsten ziet, als je andere normen en waarden hebt, als de levensfases waarin jullie zitten té verschillend zijn, etc.. Het heeft geen zin om een toneelstuk te gaan spelen en je anders voor te doen. Vroeger of later kom je dan jezelf tegen. Of niet… en dan ben je jezelf kwijt geraakt. Misschien klinkt het wel alsof je heel egoïstisch moet zijn. Nou dat is dan maar zo! Past je date niet bij je, dan kan je niets anders doen dan verder kijken.

Bij twijfel ga je elkaar gewoon nog een paar keer ontmoeten. Je hoeft niet direct te denken “NEXT”! Vaak ben je zelf of is de ander gespannen bij een eerste kennismaking en verloopt een tweede ontmoeting heel anders. Zeker als je echt iets samen gaat ondernemen dan verandert de sfeer en zie je hoe iemand in andere omstandigheden reageert.

Ook tijdens een relatie kan je altijd beslissen om te stoppen. Voegt de relatie te weinig toe aan je leven en moet je concluderen dat je leven in je eentje leuker was, dan neem je afscheid van elkaar. Je hebt dan een leuke tijd gehad en het werd uiteindelijk iets minder leuk.

In december had ik een filmpje hierover opgenomen “Single of toch een relatie?

Blijf je twijfelen? Deel je twijfels dan hieronder in een reactie of maak een afspraak voor een kennismaking

4 reacties op Voegt een relatie voldoende toe?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.