2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Voor altijd alleen?

happy singleAl langere tijd ben je alleen en dan ga je je afvragen of je de boot gemist hebt. Kitty Munnichs en Fay Troost studeren Journalistiek en maakten samen hierover de podcast “Forever Alone”. Deze podcast is nu genomineerd voor de NTR podcastprijs. De vrouwen zijn hun hele leven Happy Single en ze zijn beiden midden twintig. Maar ook als je wat ouder bent en wel relatie ervaring hebt, zijn hun overdenkingen interessant.

Vaak bemoeit je naaste omgeving zich met jouw vrijgezelle status: “Heb je bindingsangst?” “Waarom probeer je Tinder niet?” “Je komt toch weleens iemand tegen?”.  Dan begint de vraag Heb ik de boot gemist? extra te knagen. Het duo praat vaak over de redenen waarom ze nog alleen zijn en gaan langs bij psycholoog en datingcoach Bert Stoop om hem om raad te vragen.

Bert geeft ze tips:

  • Hij adviseert om eerst te onderzoeken waarom je geen relatie hebt en dan pas te gaan stoeien met de vraag hoe je een relatie krijgt.
  • Veel mensen vinden het lastig als ze meerdere gevoelens tegelijk ervaren. Merk je dat je verliefd wordt, dan kan je bang worden dat je je vrijheid kwijtraakt of niet meer rationeel kunt denken. Je gevoelens heb je niet meer onder controle en dat kan best eng zijn. Al die gevoelens kan je echter tegelijk toelaten.

Als je openstaat om verliefd te worden en alle angsten kunt loslaten, dan hoef je niet meer zoveel na te denken en ontstaat ruimte om te genieten!

Ontdek zelf of iets jou nog in de weg staat om een relatie aan te gaan met de gratis Relatievaardig testen. Daarnaast kunt gebruik maken van een coach om samen te praten over jouw zoektocht naar de liefde.

 

1 reactie op Voor altijd alleen?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.