2012-03-26 header stoelen.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Expeditie Marker Wadden 7/10

Romantisch zeilschip

Nazomeren op het Markermeer. Wat hadden we geluk met het weer! Het was droog, overwegend zonnig en de temperatuur was ook nog heel aangenaam voor de tijd van het jaar.

Op de kade van de Bataviahaven verzamelden alle 34 deelnemers totdat de loopbrug naar zeilschip Bounty open ging. In de kajuit kletsten we gezellig verder onder het genot van een  kop thee of koffie tot Alex de schipper ons welkom heette. Om 11.30 uur gooide de crew de trossen los en zetten we koers richting de Marker Wadden.

Op het Markermeer hielpen we mee met het hijsen van de zeilen: eerst het grootzeil  Lees verder

email

Tour d’Amour VIII 16/9

Picknick voor singles

Met een veelbelovend zonnetje reden we naar Diever waar iedereen even voor 10 uur arriveerde bij Restaurant Brinkzicht om kennis te maken met de andere deelnemers aan de jaarlijkse Tour d’Amour. Na een kop koffie werden de 9 prachtige auto’s ingedeeld. Dit jaar reed weer de roze Cadillac Sedan de Ville uit 1958 van Caddy Cars mee. Alle overige auto’s hadden een open dak: Austin Healy, Morgan plus 8, BMW Z4 S Drive 35 IS, Mazda, Kever, Mercedes en twee Volkswagen Golf.

We hadden geluk met het weer en alle cabrioletten vertrokken met de kappen open richting Hooghalen. Op de grote parkeerplaats van Lees verder

Wadloopweekend Schier 7-10 sept

wadloopgidsRestaurant Schierzicht werd telkens voller en gezelliger toen de wadlopers arriveerde. Het was die vrijdag wat fris, maar dat mocht de pret niet drukken. 18 sportievelingen stapten in de boot in de haven van Lauwersoog en lieten zich naar de zandplaat brengen. Daar was de eerste hindernis om vanuit de boot via een ladder direct het zeewater in te stappen.

Onderweg naar Schier vertelde de wadloopgids over de natuur van het wad. Zo liet hij zien hoe je kon ontdekken wat het geslacht was van een krab. Lees verder

Apentocht 11/8

Stichting AAPAapjes kijken blijft leuk! Daarom hadden we een wandeling langs stichting AAP bedacht. Maar eerst maakten we kennis met elkaar bij Kip & Ei restaurant Dubbel-Op en dronken een kopje thee of koffie. Om 11 uur gingen we met 28 deelnemers op pad en liepen over Stadslandgoed de Kemphaan langs stichting AAP. Wat chimpansees gaven een privé voorstelling door wild te schommelen en door het hok te springen met veel kabaal.

Via het Waterlandsebos liepen we door het Vliegerpark en ontdekten dat Almere veel groen heeft! De route liep om het afgezette terrein van het half afgebouwde Spookkasteel. Helaas konden we de hedendaagse ruïne Lees verder