2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Vreemde relaties

Vreemde relatiesEen tijdje geleden las ik in een plaatselijke krant een verhaal over een gans die een hele bijzondere band met een schaap had gekregen. De gans volgde het schaap overal. Het schaap vond dit na een tijdje de gewoonste zaak van de wereld en raakte gehecht aan de gans. Ze waren zoveel mogelijk samen en heel tevreden met elkaars gezelschap.

Hoe is zo’n band mogelijk tussen zulke verschillende dieren? Wist de gans wel dat het zelf een gans was? Aan de andere kant als de vriendschap zo goed was, dan zijn deze vragen niet meer relevant. De dieren zijn erg verschillend, maar de relatie werkt kennelijk prima.

Bij het matchen zoek ik zoveel mogelijk overeenkomsten, maar is dat noodzakelijk? Het is wel makkelijker om een relatie te beginnen want je herkent jezelf in de ander. In elk mens zit zoveel prachtigs.

Welke overeenkomsten zijn wat jou betreft nodig voor een goede relatie?

2 reacties op Vreemde relaties

 • Yvon (55):

  Ik denk dat je wel dezelfde behoefte moet hebben aan bijvoorbeeld warmte, knuffelen, intimiteit en dat er een aantal dingen moeten zijn die je leuk vindt om samen te ondernemen, hobby’s, interesses, maar dat je hier ook je eigen ding in blijft doen met anderen …..
  En het is belangrijk dat er wel overeenkomsten zijn in de dingen die je belangrijk vindt in het leven (zoals zorgen voor elkaar maar ook voor een ander, proberen iets te doen tegen onrecht en discriminatie als dit in je vermogen ligt, positief te zijn en eerst het goede te zien in een ander…)
  Maar verschillen maken het ook interessant en boeiend, dat je iets anders leert kennen en waarderen ……….
  Kortom overeenkomsten en verschillen moeten er allebei zijn. Waarom is het dan toch zo moeilijk om de juiste te vinden ???

  • Dank je wel voor je reactie Yvon.
   Relaties blijven interessant. Als je beiden verliefd bent, lijkt alles prima in orde en lijken de verschillen geen probleem. Zodra één van beiden van de roze wolk is afgevallen, worden de ogen geopend en kan degene schrikken van de realiteit. Het is daarom goed dat beiden niet heel anders voordoen dan hoe ze in werkelijk zijn. Verder is het goed om te weten waarom een vorige relatie niet werkte zodat je daar weer iets van kunt leren.
   Succes Yvon met je zoektocht!
   Groetjes Joyce

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.