2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Vriendje om het vriendje

niet passende partnerZeven jaar lang had ik een vriend. We zagen elkaar elk weekend en soms nog een keer doordeweeks. Daarnaast gingen we samen op vakantie. Hij had verder zijn leventje en ik de mijne totdat ik mijn HBO-opleiding bijna af had.

Toen realiseerde ik me dat mijn vriend daarna wel zou willen gaan samenwonen, trouwen, kinderen krijgen… Ik moest daar niet aan denken! Zo blij was ik dus helemaal niet met mijn relatie. We pasten niet genoeg bij elkaar vond ik. Ik beëindigde de relatie en ging op zoek naar iemand waar ik wél een gezin mee wilde starten.

Natuurlijk ben ik niet de enige die een relatie had met iemand die eigenlijk niet zo goed bij mij paste. Regelmatig spreek ik singles die langer in een relatie bleven plakken dan dat dat “goed” voor ze was. Je weet dat je partner niet zo geweldig met je matcht en tóch blijf je bij de ander. Waarom doe je dat? Zo slecht heb je het toch ook niet. Beter iets dan niets. Je hebt iemand om samen erop uit te gaan. De intimiteit is fijn. En zo heeft ieder z´n eigen redenen.

Vaak blijf je langer bij iemand dan goed is voor je. Je wéét dat jullie geen toekomst samen hebben. Soms heb je  tijd nodig om op die manier afscheid te nemen. Ben je dat aan het doen, dan is het wel zo eerlijk om dat te vertellen aan een ander. Dan weet je partner dat je je aan het losweken bent. De kans bestaat dan wel dat je relatie eerder stopt. Het kan ook ertoe leiden dat jullie beter gaan communiceren over de relatie waardoor de relatie verbetert.

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe liefde, is het goed om eerst even op een rijtje te zetten waarom je ex niet zo goed bij jouw paste. Daarna kan je een geliefde vinden waar meer toekomstmuziek in zit!

Heb jij ook een vriend(innet)je om het vriend(innet)je gehad als je terugkijkt? Ik ben heel benieuwd waardoor jij besefte dat jullie niet goed bij elkaar pasten.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.