2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Vriendschap of levenspartner?

Samenwonen of LatrelatieTwee weken geleden beschreef ik wat één van de twijfels was van een vrouw die overwoog om zich te laten inschrijven voor relatiebemiddeling. Ze had nog iets waar ze niet uitkwam.

“Ik wil graag een maatje om leuke dingen samen te ondernemen, iemand om mee te kunnen praten en de dag mee door te kunnen nemen. Misschien wil ik helemaal niet meer samenwonen. Is een relatiebemiddelingsbureau dan wel de plek om iemand te vinden?”

Als je een goede vriendschap zoekt, is dat heel wat anders dan een relatie. Een vriend of vriendin kan van grote waarde zijn, maar is niet hetzelfde als een levenspartner. Toch kan je levenspartner ook je beste maatje zijn en ik denk dat de meeste mensen daar naar verlangen. Vaak ontstaan dit soort superrelaties vanuit een vriendschap. Ze hebben het heel leuk samen én er komt ook liefde bij kijken. Komt die liefde niet, dan heb je wel een fijne vriend of vriendin erbij.

Helaas staat niet iedereen open voor alleen maar een geweldige vriendschap. Dat is vaak het geval als de liefde niet wederzijds is. Het is soms te pijnlijk om elkaar geregeld te blijven zien als het verlangen naar meer dan vriendschap blijft knagen.
Ook zijn er mensen die gefocust zijn om verliefd te worden, kriebels te ervaren, vlinders te voelen, hotel-de-botel te zijn. Is de “klik” er niet meteen, dan gaat de deur dicht en nemen ze afscheid van de ander. Soms duurt het even eer de klik er is en moet je elkaar eerst wat beter kennen.

Iedereen die zich aanmeldt voor relatiebemiddeling wil graag een levenspartner ontmoeten. De één wil heel graag gaan samenwonen en de ander een lat-relatie. Daarnaast zijn er singles die nog niet weten of ze willen samenwonen of hooguit willen latten. Weet jij het ook nog niet? Lees dan het blog Samenwonen of Latrelatie.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.