2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Waarom een tweede date?

Waarom 2e date?Een eerste ontmoeting verloopt zelden heerlijk ontspannen. Je hebt (onbewust) bepaalde verwachtingen van de ander en je wilt goed overkomen. Aangezien je elkaar nog niet goed kent, ontstaan snel misverstanden.

Een paar jaar geleden dacht ik een geweldige mooie match te maken die zeker zou slagen. Na de eerste ontmoeting zag de vrouw het niet zitten om de man vaker te gaan ontmoeten. Waarom? Hij had haar verteld dat hij telkens een hele maand vooruit plande wat hij wilde gaan eten elke avond. Zij vond het juist leuk om spontaan uit eten te gaan als dat zo uitkwam. Ik kon haar gelukkig vertellen dat hij die eetlijst alleen maakte om het hemzelf gemakkelijk te maken. Hij week daar geregeld van af. Ik wist dit omdat we het daar tijdens het intakegesprek toevallig over hadden gehad en ik vroeg toen even door om te begrijpen waarom hij dat deed.
Na mijn geruststelling stond ze open voor een tweede ontmoeting en nu zijn ze ruim 2 jaar een stel.

Het is zo jammer als je na een eerste date meteen concludeert dat jullie niet bij elkaar passen. Meestal zie je pas bij een tweede ontmoeting of je voldoende overeenkomsten hebt voor een relatie. De eerste gesprekken zijn toch wat oppervlakkiger. Je kunt iemand niet leren kennen in een paar uur tijd. Maar zelden is een stel direct smoorverliefd als ze elkaar voor het eerst ontmoeten. De vonk slaat vaak wat later over. Bovendien ontstaan vanuit vriendschap de beste relaties. Geef het nog een kans, zeker bij twijfel.

Helaas is niet elke match die ik maak geslaagd. Ik krijg dus geregeld te horen dat de eerste ontmoeting op niets uitliep. Voordat ik hoor hoe de date verliep,  hebben ze meestal onderling al hierover gesproken en geuit dat het niets kan worden. Al vaker heb ik gehoord dat ze dan toch elkaar weer gaan opzoeken. Helaas maak ik zelden mee dat dan toch nog een echte liefdesrelatie tot stand komt. Ik denk dat dit komt doordat dan al is gezegd dat er geen klik is of iets dergelijks. Het valt niet mee om dan weer helemaal open te staan voor een relatie. Je gaat je toch wat afschermen om pijn te voor afwijzing te voorkomen.

Voel je ook maar een beetje twijfel of weet je gewoon nog niet of de ander relatiemateriaal voor jou is? Ga dan voor nóg een afspraakje om spijt te voorkomen.

Zie jij de meerwaarde van tweede dates?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.