2012-03-26 header stoelen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

(Wadloop) Weekend Schier 30/8

Maar liefst 23 deelnemers via IndiviDuo en Go Out! hadden zich aangemeld voor het weekend op Schiermonnikoog. Ongeveer de helft arriveerde al op vrijdag. Om 15.00 uur mochten we de appartementen van Vitamaris namelijk al in.

wadlooptocht voor singlessingles zwerven op wad

Helaas stond op zaterdag door de harde wind teveel water op het wad om veilig van Brakzand naar Schiermonnikoog te lopen. Het programma voor de wadlopers werd daarom gewijzigd. Met de gewone veerboot vertrokken we naar Schier om 9.30 uur om daarna bij de veerhaven van Schier pas het wad op te gaan richting het Oosten.

slijk van wad bij Schierstoere singles

De wadloopgids vertelde veel over het leven van de planten en dieren op de kust en in de zee. We liepen het eerste stuk over slik. Het liep niet gemakkelijk door het slijk. Gelukkig kregen we daarna hard zand onder de schoenen.

geulen in waddenzeewadlopen naar kwelders

We staken een paar geulen over en liepen een stuk door kwelders naar de 4e slenk. Daar zagen we een grote groep lepelaars die opsteeg toen we dichterbij kwamen. We volgden de slenk (een riviertje) richting de prachtige witte duinen van de Noordzee door hoog gras en veel bloemen. Dankzij de stevige wind hadden we geen last van vliegen en muggen. In de zee spoelden we het slijk van de schoenen. Sommigen trokken droge schoenen aan en anderen liepen op blote voeten verder over het ruime strand richting het Westen.

4e slenksingle wandeling

Bij de strandtent De Marlijn namen we een uitgebreide pauze. Daarna trokken ook de deelnemers met blote voeten hun schoenen aan voor het laatste stuk over verharde wegen naar het appartement. De wadlopers ontmoetten de overige deelnemers aan het weekend in de appartementen. Met z’n allen liepen we richting het dorp en aten bij Restaurant Duinzicht.

kust Schiermonnikoogbaywatch van Schiermonnikoog

single diner op Schier

De volgende dag werd gewandeld en gefietst over het eiland. Ook van het zwembad en de sauna van Vitamaris werd uitvoerig gebruik gemaakt.’s Avonds aten we bij Hotel van der Werff met z’n allen in de serre aan een prachtig gedekte tafel. Het eten en het gezelschap was helemaal in orde.

Maandag ging iedereen weer richting huis na een prachtig weekend op Schiermonnikoog. Volgend jaar weer? Ik wil graag de tocht vanaf Brakzand naar Schiermonnikoog lopen!

Was jij dit weekend ook op Schier? Vertel dan hieronder hoe jij het weekend hebt ervaren. Jouw mooiste foto’s mag je toesturen voor de website naar info@individuo.nl.

2 reacties op (Wadloop) Weekend Schier 30/8

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.