2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

(Wadloop)weekend Ameland 2017

In totaal gingen vrijdag 9 juni 22 personen naar Ameland. Daarvan liepen 13 sportieve singles met 2 wOvertocht Amelandadloopgidsen over het wad vanaf Holwerd en de rest nam gewoon de boot.

Om 15.10 uur vertrokken de wadlopers. Elk jaar verandert het Wad en nu was er veel slik en klei wat zwaar liep. Hier en daar was het erg glad en moest met kleine pasjes gelopen worden omdat je anders uitgleed. De deelnemers die wat kleiner waren moesten bij het versteken van een geul de rugzak op hoofd houden. De zijwaartse stroming was soms best flink, maar niemand viel om. Zelfs in de diepere geulen was het water verrassend warm.

wadloopgidsDiepe geul

Midden op het Wad vertelde Hanneke dat ze jarig was en spontaan werd ze ter plekke toegezongen. Tijdens het stilstaan merkte je dat je werd vastgezogen in het Wad. Het was zelfs soms heel drekkig bij oesterbanken waardoor je 30 tot 40 cm wegzakte op het wad. Al met al was het een uitdagende tocht en liepen we over weinig grote zandbanken. De wadloopgidsen vonden de groep deelnemers heel sportief en iedereen liep ondanks de moeilijke ondergrond heel goed mee.

slikkerig waduitleg wadloopgids

Tegen 18.30 uur kwamen we aan op Ameland. Een paar namen de trekker, Bas liep door de duinen en rest over het strand. Kees, de begeleider van het weekend, liep ze tegemoet. Hongerig arriveerden rond 20.30 de wadlopers bij de Wellnessboerderij. De kokkin Wilma had het eten al klaar en we konden meteen aan tafel. Iedereen was er met het avondeten. Ook de weekendgasten ondanks de vertraging van de boten doordat heel veel oldtimers ’s middags naar Ameland vertrokken en/of doordat de brug om van de boot af te gaan het niet deed.

Wadlooptochteinde wadlooptocht

Na het eten liep een groepje naar het strand om van de zonsondergang te genieten. Sommigen namen een duik in de zee!

Zaterdag was prima fietsweer met een beetje bewolking. Een klein groepje ging wandelen. De rest ging fietsen. Met 7 tandems en een losse fiets vertrokken we naar Hollum om te kijken hoe de reddingsloep te water werd gelaten door paarden aan de waddenkust. Het was wel even wennen op de tandem met overgave, omdat je achterop natuurlijk niet kan sturen. Bij Hollum zagen we de oldtimers die kennelijk het hele weekend ook op het eiland waren. De lunch nuttigden we bij de Beachclub Sunset, een mooie en dure plek. We sprongen weer op de fietsen en reden naar Hotel Nobel in Ballum voor een Nobeltje. In Nes zagen we wederom de oldtimers. Met een ijsje in de hand bewonderden we de bijzondere museumstukken. Pas tegen 18 uur kwamen we weer “thuis” nadat we de fietsen hadden ingeleverd.

samen fietsenReddingsloep Ameland

Het eten van de kok lieten we ons goed smaken en daarna ging een groepje nog een rondje wandelen over Kleinvaarwater. Daar zagen we een jonge Ransuiltje die om eten zat te roepen.
De rest van de avond genoten we van de muziek, sauna en goed gezelschap.

lunchen met singlesOldtimers op de boot

Zondag was het heel mooi strandweer. Ieder deed waar die zin in had; een groepje wandelde over het strand naar Nes, een groepje vertrok lopend naar vuurtoren en namen de bus terug, anderen gingen de zee in. Daarna lekker relaxen in de sauna en zwembad van het huis. Die avond stond BBQ-en op het programma. Dat werd onverwachts improviseren omdat de Jumbo overijverig de BBQ had opgehaald! Gelukkig konden we de BBQ van de buren lenen en bakten we wat hamburgers gewoon in de pan. Zondag vertrokken al wat mensen richting huis die de volgende dag weer aan het werk gingen.

Maandag vertrok de rest van de deelnemers in 3 etappes. Kees bracht de bagage voor ze naar de boot met de auto. Al met al werd het een geslaagd weekend!

2 reacties op (Wadloop)weekend Ameland 2017

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.