2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wadloopweekend Schier 7-10 sept

wadloopgidsRestaurant Schierzicht werd telkens voller en gezelliger toen de wadlopers arriveerde. Het was die vrijdag wat fris, maar dat mocht de pret niet drukken. 18 sportievelingen stapten in de boot in de haven van Lauwersoog en lieten zich naar de zandplaat brengen. Daar was de eerste hindernis om vanuit de boot via een ladder direct het zeewater in te stappen.

Onderweg naar Schier vertelde de wadloopgids over de natuur van het wad. Zo liet hij zien hoe je kon ontdekken wat het geslacht was van een krab.

Na 9 km wandelen over het wad en wat geulen doorwaad te hebben, kwamen we  aan bij het vaste land. Na een stuk drassige gebied konden we droge schoenen aantrekken en de laatste kilometers afleggen naar ons appartement It Aude Kolonyhûs. Daar stond de soep al voor ons klaar. Na een warme douche konden we lekker aan tafel. De kokkin had een lekkere maaltijd voor ons bereid. Aan de lange tafel maakten we kennis met de andere deelnemers van het weekend. Dit weekend waren we met 25 personen en we verbleven in 2 appartementen.

Wadlooptochtsingles wadlooptocht

Om 10 uur gingen we richting het strand en om lekker uit te waaien en zochten we al snel de beschutting van de duinen. Bij de strandtent Merlijn gingen we lunchen en liepen daarna weer terug naar het appartement. Sommigen gingen lekker bubbelen in één van onze twee jacuzzi’s.

Die avond gingen de meesten naar een café in het dorp om daar naar een band te luisteren die voornamelijk Ierse muziek speelde. Sommigen gingen na sluitingstijd door naar de Toxbar.

strand van Schiermonnikoogcafe op Schiermonnikoog

 

Zeehondencentrum PieterburenOp zondagochtend speelde de band weer om 11 uur. Na een korte wandeling streken we neer op het terras voor het openluchtconcert. Via het strand liepen we naar de Badweg voor een late lunch op een beschut terras. Toevallig werden die middag 5 zeehonden vrijgelaten door Zeehondencentrum Pieterburen. In een aanhangwagen werden ze het Noordzeestrand opgereden en tegelijk werden ze losgelaten.

We aten bijtijds zodat wat deelnemers de laatste boot naar de vaste wal nog konden halen. Vervolgens liepen we naar de zee om te genieten van de zonsondergang. Vijf deelnemers gingen de zee in. Voor zwemmen stond teveel stroming maar het was wel leuk met de hoge golven en bijzonder om in/aan zee te zijn met het laatste avondrood. Die avond bleven we “thuis” en werd lekker gedanst in de ruime woonkamer.

wandelen met singleszonsondergang

Maandagochtend na het ontbijt vertrokken de meesten om de boot van 11 uur te halen. Aangezien het lekker weer was, bleef nog een groepje om nog wat langer van het eiland te genieten. Na een stuk appeltaart namen ook zij de boot terug naar Lauwersoog.

In de appgroep werd nog even nagenoten van het heerlijke verblijf en het leuke gezelschap.

 

1 reactie op Wadloopweekend Schier 7-10 sept

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.